Meny

Slik kan Ødegaards Madrid-liv bli

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mektige treningsfasiliteter, luksusgarderobe, hylende fans og solid lønn er blant det som venter Martin Ødegaard om han skriver kontrakt med gigantklubben Real Madrid.

Torsdag trente det norske supertalentet angivelig med storklubbens A-lag bak lukkede dører på Valdebebas, treningsfeltet som mest minner om en egen by. Der hadde han også gjennomført en økt med B-laget Real Madrid Castilla dagen før.

Det er liten tvil om at Real Madrid-ledelsen mener alvor med Fotball-Europas heteste talent. Som før jul har Ødegaard igjen studert fasilitetene og fått et enda bedre inntrykk av hva som venter om han velger mesterligavinneren fra den spanske hovedstaden.

Og i Real-stjernenes garderobe står plass nummer 16, samme tall som bakpå Ødegaards Strømsgodset-drakt, ledig som om den bare venter på at unggutten fra Buskerud skal sette seg ned.

Luksus

Den feiende flotte garderoben, med tilhørende boblebad, treningssykler, massasjebenker og luksusdusjer, er langt fra det eneste som er imponerende på Real Madrids arena.

Verdens mest suksessrike klubb, kaller den seg. Og på Santiago Bernabéu kan man føle historien i veggene. 81.000 seter over en fantastisk gressmatte, jubelbilder av legendariske spillere og en imponerende samling pokaler kan ta pusten fra de fleste.

For ikke å snakke om de delikate skinnstolene på innbytterbenkene på stadion. Der det er godt mulig Ødegaard må tilbringe litt tid i starten dersom han blir Real-spiller.

Populær

Martin Ødegaard skal ha bodd og trent på Valdebebas, eller Ciudad Deportiva del Real Madrid, under sitt – hittil – to dager lange opphold i Spania. Det er ventet at han returnerer til Norge før helgen.

Resten av januar kan han bruke til å bestemme seg for hvor han vil fortsette sin lysende fotballkarriere. Men hverdagen han ble forespeilet i Madrid, kan neppe være enkel å avslå.

Dersom Ødegaard skulle skrive kontrakt med Real Madrid og få trøye nummer 16, blir han automatisk en del av klubbens A-stall. Og millionær lenge før han kan kjøre sin egen luksusbil.

Det skal også sies at flere andre toppklubber har meldt seg på i kampen. På sin Europa-turné har den norske landslagsspilleren også rukket å besøke Bayern München, Barcelona, Liverpool og Manchester-klubbene United og City.

Drømmer om ny Ronaldo

Bare 16 år gammel snakkes det allerede om Ødegaard som en framtidig arvtaker for Reals aller største stjerne, Cristiano Ronaldo. Et knippe supportere NTB snakket med utenfor Estadio Santiago Bernabéu hadde iallfall enorm tro på Strømsgodset-juvelen.

– Ja, jeg tror han har en plass her i framtiden og at han vil bli den beste. Kanskje den neste Ronaldo, sier Ethan Ge, som er i Madrid for å se favorittlaget for første gang.

Amerikaneren er blitt oppmerksom på Ødegaard gjennom TV og internett. Han håper Real signerer nordmannen denne vinteren.

– Å komme inn på førstelaget blir selvfølgelig vanskelig for ham akkurat nå, for der er spillere som Ramos, Ronaldo og Benzema. Men hvis han trener hardt og spiller mye, tror jeg han klarer det. Han vil vokse til, null problem, sier Ge.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus