Meny

Northug forsvarte ledertrøya etter knusende rykk

SPURT: Petter Northug slo motstanderne i spurt etter 25 kilometer jaktstart. (Foto: EPA/Andrea Solero / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug vant 25-kilometeren i fri teknikk i Tour de Ski onsdag. Et rykk like før slutt forsvarte ledertrøya og sikret seieren.

Gjennom hele løpet gikk Northug bakerst i en firerbande sammen med Martin Johnsrud Sundby, svenske Calle Halfvarsson og russiske Jevgenij Belov.

De fire distanserte de øvrige konkurrentene. Like før mål distanserte Northug de tre andre. Et kjent Northug-rykk gjorde at nordmannen fikk mange meter, og i mål var Northug to sekunder foran Halfvarsson. Sundby ble nummer tre.

– Belov, Sundby og Halfvarsson var sterkere enn meg i dag, så jeg måtte holde hodet kaldt og kjempe, for så å satse på bonussekunder de siste 300 meterne, sa Northug i et intervju vist på NRK.

– Må være i front

Med to etapper igjen er Northug nå sju sekunder foran Halfvarsson, 12,2 sekunder foran Sundby og 17,4 foran Belov.

Niklas Dyrhaug spurtet inn til femteplass torsdag og er rett i overkant av to minutter bak Northug før 15 kilometer klassisk lørdag.

– Jeg liker 15 kilometer klassisk i Val di Fiemme, og forhåpentligvis kan jeg kjempe om bonussekunder. Sisteetappen er ikke mitt løp, så jeg må være i front, mener Northug.

Les også: Hevder Northug trolig må sone under ski-VM

Sundby hårfin favoritt

Bak Dyrhaug følger Alex Harvey, Dario Cologna, Aleksej Poltoranin og Daniel Richardsson. Flere av dem gode klatrere, men avstanden opp gjør det svært sannsynlig at én av de fire i front vil gå av med Tour de Ski-seieren.

Martin Johnsrud Sundby er trolig hårfin favoritt med gode både klassisk- og klatreegenskaper. Landslagstrener Vidars Løfshus vil ikke utrope noen favoritt.

– Det er fire stykk som er i knallform, så det er helt umulig å si hvem som vinner. Det blir en knallfight opp den siste bakken, sier Løfshus til NRK.

Han var langt fra overrasket over løpsutviklingen torsdag, og forteller at de fire hadde pratet sammen i forkant av løpet. Nå er det viktigste for Løfshus at en nordmann kommer seg først opp monsterbakken søndag.

– Jeg ser for meg at det står en nordmann øverst på toppen. Om det er Martin eller Petter har ikke så mye å si, bare det er en nordmann.

Les også: Bjørn Dæhlie på eksklusiv liste over tidenes idrettsutøvere

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus