Meny

Tar siste farvel med «Ivers»

Odd Iversen var et av Norges største ikoner gjennom tidene. Torsdag bisettes han i Ilen kirke. (Foto Thomas Rasmus Skaug / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ventet fullsatt kirke når fotballikonet Odd Iversen bisettes torsdag.

Bisettelsen går i Ilen kirke i Trondheim fra klokken 12. Iversen gikk bort 29. desember etter en tids sykdom. Han ble 69 år gammel.

Trønderen var et av norsk fotballs aller største profiler gjennom tidene. Han gjorde seg mest bemerket som en fryktløs spiss for Rosenborg og på landslaget.

– Han var en veldig god fotballspiller, god i lufta og hadde et enormt blikk. Han kunne se i 17 retninger, sa Nils Arne Eggen til NTB samme dag som Iversen sovnet inn.

Eggen var både lagkamerat og trener for Iversen i RBK. Totalt hadde storscoreren tre perioder i trønderklubben.

Rekordmann

Med 158 seriemål var «Ivers» i en lang periode den mestscorende spilleren på øverste nivå i Norge. Først i 2003 ble han passert av Petter Belsvik. Senere gikk også Harald Brattbakk og Sigurd Rushfeldt forbi.

En rekord som fortsatt står, er Iversens utrolige 30 mål på 18 kamper i 1968. Ingen andre har siden klart å score så mange seriemål i løpet av en sesong.

– Han var en notorisk målscorer. Klart at man har mange minner om det. Fra 1967 til 1969 hadde han et målsnitt på nærmere 1,5 per kamp, sa fotballpresident Yngve Hallén til NTB 29. desember.

– Han er en av de store profilene. Han var veldig godt likt som person. Kjapp i replikken. Han var en stor personlighet, som var raus og omgjengelig, la han til.

For Norge scoret han 19 mål på 45 landskamper.

Prøvde seg i utlandet

Iversen kom til Rosenborg første gang da han forlot moderklubben Trond i 1964. Han ble på Lerkendal fram til han i 1970 ble utenlandsproff i belgiske Racing Mechelen.

Belgia-oppholdet ble ingen stor suksess, og han var skadeplaget i lange perioder. «Ivers» vendte derfor hjem til RBK i 1973, men to år senere valgte han å prøve seg i Vålerenga. Han ble i Oslo i fem år før han avslutter karrieren i Rosenborg og la opp i 1982.

Odd Iversen var faren til den tidligere RBK- og landslagsspilleren Steffen Iversen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus