Meny

Northug beholdt ledertrøya tross sjuendeplass

Petter Northug beholdt sammenlagtledelsen så vidt det var i Tour de Ski onsdag. Han leder med 1,5 sekund til Martin Johnsrud Sundby. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kasakhstaneren Alexej Poltaranin vant 10-kilometeren i klassisk under fjerde etappe i Tour de Ski onsdag, men Petter Northug beholdt sammenlagtledelsen.

Northug endte på en litt skuffende sjuendeplass og var 22,8 sekunder bak Poltaranin i mål.

Men han har fortsatt en ledelse på 1,5 sekund til Martin Johnsrud Sundby i sammendraget før torsdagens etappe.

Sundby gikk et solid løp i Toblach og endte på tredjeplassen til slutt. Han var bare 4,2 sekunder bak Poltaranin og hadde også russeren Jevgenij Belov foran seg på resultatlisten.

Bak Sundby fulgte svensken Calle Halfvarsson, Dario Cologna og Daniel Richardsson foran Northug og Niklas Dyrhaug.

– Det var en litt tøff dag for meg. Jeg fulgte meg seig hele veien og er overrasket over at ikke mange flere slo meg, sa Petter Northug til NRK etter rennet. Han var selvsagt fornøyd med å ha beholdt ledelsen i sammendraget.

– Jeg var overraskende sprek etter den tøffe sprintdagen tirsdag, sa Martin Johnsrud Sundby. Han mente det nok ville være fornuft med et samarbeid mellom de beste på etappen torsdag, for han mente det var viktig å holde unna for dem som kommer jagende bak.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus