Meny

Jansrud har imponert Svindal

Aksel Lund Svindal legger ikke skjul på at han er imponert over prestasjonene til Kjetil Jansrud i år. Han er ikke overrasket over at lagkameraten kjemper i toppen av den totale verdenscupen. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal lar seg imponere, men er ikke overrasket over at Kjetil Jansrud har vunnet fire av de seks fartsrennene i år.

Ved siden av de fire seirene har Jansrud også to annenplasser, og det gjør at han ligger helt på topp i den totale verdenscupen ved inngangen til 2015.

– Jeg er ikke overrasket over at Kjetil har kjørt så bra, men jeg er overrasket over at han har vært så stabil. Jeg er imponert over det han har fått til, og jeg er noe overrasket over at så mange av de andre har vært så ustabile.

– Kjetil er den eneste som har kjørt jevnt stabilt, mens ingen av utfordrerne har klart å være der hele tiden. Det er spesielt, mener Svindal i et intervju med NTB

Selv sliter han med å bli helt bra etter at hælsenen røk midt i oktober, men han har fortsatt ikke avskrevet å starte i VM i Beaver Creek som er en liten måned unna.

Oppkjøring med Jansrud

Han er helt klar på at han ikke kan rekke å kjøre renn verken i verdenscupen eller andre typer renn, dersom han skulle bli i stand til å rekke VM. Men det ser ikke Svindal på som noen stor sak, for han har verdens beste fartsløper på laget, og kan gjøre unna VM-oppladningen sammen med Jansrud. Da vil han kunne få minst like god matching som å kjøre renn i verdenscupen.

Før alpinistene reiser til VM i Beaver Creek i slutten av januar er det verdenscuprenn i Adelboden kommende helg. Deretter står Lauberhornrennene i Wengen og fartsfesten i Kitzbühel for tur. Det vil være for offensivt for Svindal å satse på å kjøre noen av disse rennene.

– Det er ingen krise hvis jeg kommer til VM uten å ha kjørt noen renn i forkant, for jeg kan teste meg mot Jansrud på trening. Det er mer enn godt nok, sier Svindal.

Januar blir avgjørende

– Jansrud er veldig bra trent, men det er likevel litt overraskende at han klarer å holde det høye nivået sitt over så lang tid, mener Svindal om Jansrud prestasjoner som har ligget på topp siden verdenscupsirkuset innledet fartsøvelsene i canadiske Lake Louise i slutten av november.

Om Kjetil Jansrud kan holde seg på toppen i verdenscupen blir avgjort i løpet av januar med svært mange teknikerrenn på programmet.

– Den måneden som kommer nå blir avgjørende for om han klarer å henge med i teten i verdenscupen eller ikke. Dersom Marcel Hirscher kommer i gang, så blir det tøft for ham. Det er ingen tvil om at han har litt av den samme muligheten som jeg har hatt de siste årene. Jeg klarte det ikke, men Kjetil må prøve nå. Jeg er helt sikker på at han kommer til å være med i kampen hele tiden, så det er bare et spørsmål om hvem som står igjen på toppen til slutt, mener Aksel Lund Svindal.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus