Meny

Solevåg på pallen i Zagreb

Sebastian Foss Solevåg tok karrierens første pallplass i verdenscupen. Foto: Marcus Ericsson / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sebastian Foss Solevåg (23) kjørte inn til karrierens første pallplass i verdenscupen da han tok 3.-plassen i slalåmrennet i Zagreb tirsdag. Rennet ble vunnet av østerrikeren Marcel Hirscher.

Solevåg var best av de norske kjørerne på åttendeplass etter første omgang, men hadde 1,22 sekunder opp til ledende Marcel Hirscher. I finalen avanserte han fem plasser og var til slutt 1,04 sekunder bak den suverene østerrikske vinneren.

– Dette var veldig kult! Jeg er overrasket over at det er så gøy å komme på pallen. Dette må jeg gjøre oftere, smilte 23-åringen til NTB.

Alpinistenes sportssjef Claus Ryste jublet sammen med unggutten.

– Dette var kjempeartig for Sebastian. Han var nummer fire i Levi og har hatt litt stang ut etter det. Dette gir ro og selvtillit til å prestere like godt i tiden som kommer, sa han til NTB.

Kan vinne

Det ble noen nervøse minutter med venting for Solevåg i målområdet etter målgang i andre omgang tirsdag. Da svenske Mattias Hargin, som var andremann etter første omgang, la seg inn bak på resultatlista, kunne 23-åringen slippe jubelen løs.

– Det var vanskelig og krevende å kjøre i første omgang. I og med at jeg lå så nær pallen foran andre omgang, måtte jeg ta sjanser og risikere. Enkelte steder satset jeg kanskje i overkant, smilte Solevåg, som likevel kom seg helskinnet ned til mål.

Der fikk han oppleve et av karrierens største øyeblikk så langt.

– Dette er veldig stort. Man ønsker seg alltid noen toppresultater i løpet av karrieren, og dette er et av dem, smilte han.

Sportssjefen Ryste ser ikke bort fra at Solevåg tar sin første verdenscupseier allerede i vinter.

– Det er absolutt mulig, og med pallplass i verdenscupen er du medaljekandidat i VM, sa han.

Hovedpersonen selv er mer beskjeden.

– Det er ikke bare opp til meg, men jeg har i hvert fall lyst til å være med å kjempe i toppen. Og dette beviser at jeg har nivået inne, fastslo han.

Kristoffersen kjørte ut

Tredjeplassen i Zagreb vil gi Solevåg et løft på mer enn én måte. Unggutten sanket nemlig verdifulle rankingpoeng, hvilket vil gi ham et betydelig bedre startnummer i de kommende verdenscuprennene.

Annenplassen i tirsdagens renn gikk til den tyske veteranen Felix Neureuther, som endte 81 hundredeler bak suverene Marcel Hirscher.

Henrik Kristoffersen lå på 10.-plass etter første omgang, men kjørte ut i finaleomgangen.

Jonathan Nordbotten fikk kjøre andre omgang etter 18.-plass i første omgang, men også han kjørte ut.

Espen Lysdahl, Leif Kristian Haugen og Truls Johansen kjørte også for Norge i Zagreb. Alle kjørte ut i 1. omgang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus