Meny

Jacobsen nummer fem, Kraft vant hoppuka

Anders Jacobsen ble beste norske i avslutningsrennet av hoppuka i Bischofshofen tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Jacobsen ble beste nordmann med 5.-plass i finalerennet i hoppuka. Østerrikeren Stefan Kraft vant sammenlagt.

Avslutningsrennet i Bischofshofen ble vunnet av Michael Hayböck som tok sin førte verdenscupseier etter hopp på 137,5 og 136,5 meter. Det ga totalt 288,4 poeng. Anders Jacobsen hoppet 130,5 meter og 136 meter i sine to svev og med 270,6 poeng ble det femteplass til slutt.

Dermed har Jacobsen ennå ikke vunnet i Bischofshofen. Han har derimot fire enkeltseire fra hoppuken, og har bare Bjørn Wirkola av nordmennene foran seg på den statistikken.

Den japanske veteranen Noriaki Kasai ble nummer to i rennet med 277,1 poeng, mens Kraft holdt unna i sammendraget med sin tredjeplass og 271,3 poeng.

Stygt fall

Sveitseren Simon Ammann fikk nok en gang et brutalt møte med unnarennet etter et fall på 136,5 meter i finaleomgangen. Sveitseren falt også i Oberstdorf, men i motsetning til i åpningsrennet måtte han denne gangen forlate bakken på båre. Anders Jacobsen var førstemann utfor etter Ammanns dramatiske fall og fikk ingen enkel oppgave.

Anders Fannemel leverte sitt beste hopp i Bischofshofen og landet på 130 meter i 1.-omgang. I finalen slo han av tre meter og med 248,4 poeng avanserte han en plassering til 9.-plass.

Kongsberghopperen Daniel Tande gjorde sin beste konkurranse i hoppuka. Han hadde 124 meter i 1. omgang og økte med 3,5 meter i finalen. Det ga 238,2 poeng og en oppløftende 14.-plass.

Rune Velta var først i aksjon av de norske. Han hoppet 121 meter i sitt første hopp som annenmann utfor. Med 128,5 meter i finalen avanserte han ti plasser og tok 18.-plass til slutt med 232,9 poeng.

Bardal skuffet

Anders Bardal fikk 127 meter i sitt første hopp, og lå på 14.-plass foran finalen, men i annenomgang ble det bare 123 meter. Med 226,3 poeng ble han forbigått av både Tande og Velta på resultatlisten og ble til slutt nummer 22.

Phillip Sjøen hoppet mot sloveneren Robert Kranjec og ble slått med 7,3 poeng. Nordmannen hoppet 119 meter mot Kranjecs 121,5 og endte på 38.-plass.

Johann Forfang fikk ødelagt sitt hopp allerede i tilløpet. Han hektet hælkappen på skoen borti bommen. Debutanten ble ustø i utkjøringen og mistet konsentrasjonen. Det var en prestasjon at han klarte å lande på 118,5 meter. 99,8 poeng holdt likevel ikke i kampen mot østerrikeren Manuel Poppinger, og ble nummer 43.-plass totalt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus