Meny

Northug tapte spurten - forsvarte ledelsen

Petter Northug forsvarte ledelsen i Tour de Ski på fødselsdagen, men seieren på sprintetappen glapp så vidt. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug forsvarte ledelsen i Tour de Ski på 29-årsdagen, men ble snytt for seier av italienske Federico Pellegrino.

Pellegrino vant spurten i fristilssprinten i sveitsiske Val Müstair foran nordmennene Northug og Martin Johnsrud Sundby. Northug var slått med snaut to tideler, men han tok 2.-plassen ett hundredels sekund foran Sundby.

Etter seieren på søndagens jaktstart har det igjen vært Northug-feber i Norge, og han fulgte opp med seier på tirsdagens kvalifisering. Deretter vant han sitt kvartfinaleheat, men i semifinalen ble han treer bak Pellegrino og Sundby. Dermed måtte han avvente det andre heatet før det var klart at han var finaleklar på tid.

Finalen endte med to norske på seierspallen, men seieren gikk til Italia. Svenske Calle Halfvarsson, som hadde en mulighet til å ta fra Northug ledelsen sammenlagt, endte sist i finalen.

Sammenlagt leder Northug etter tre av sju etapper 25,1 sekund foran Sundby, som med sin innsats på sprinten avanserte fra 8.- til 2.-plass sammenlagt. Halfvarsson er på tredjeplass ytterligere et par sekunder bak.

Dario Cologna ble slått ut i kvartfinalen og tapte ytterligere terreng til Northug i sammendraget. Han har nå over minuttet å ta inn på sin norske rival.

Av de norske ble Niklas Dyrhaug utslått i kvartfinalen tirsdag og endte på 25.-plass. Verken Eldar Rønning (40.), Simen Andreas Sveen (50.) eller Chris Jespersen (54.) gikk videre fra kvalifiseringen. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus