Meny

Bjørgen overlegen på sprinten

Marit Bjørgen viste konkurrentene ryggen også på tirsdagens etappe i Tour de Ski. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen økte ledelsen i Tour de Ski med overlegen seier på tirsdagens sprintetappe i Sveits. Det ble norsk på de tre første plassene.

Bjørgen gikk fra lagvenninnene i en motbakke før inngang til stadion og vant finalen suverent foran sammenlagttoer Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Hun var klart best i kvalifiseringen og slo alle andre enn Østberg med over seks sekunder. Deretter knuste hun konkurrentene i sine heat i kvartfinale, semifinale og i finalen.

– Jeg følte meg veldig sterk i dag. Formen er veldig god, og jeg hadde perfekte ski. Når jeg har gode ski og gode bein, da går det fort, sa Bjørgen til FIS rett etter finalen.

Sammenlagt er hun 1.11,2 minutter foran Weng.

Tittelforsvarer Therese Johaug ble slått ut i kvartfinalen tirsdag og sa til NTB at hun gir opp håpet om sammenlagtseier i årets utgave av Tour de Ski. Johaug på tredjeplass er nå over to minutter bak Bjørgen i sammendraget.

Fire av Norges seks deltakere i kvinneklassen tok seg til finalen. Maiken Caspersen Falla endte på femteplass. Beste utlending var svenske Stina Nilsson, som tok fjerdeplassen tross et stavbrudd i finalen.

Ragnhild Haga ble slått ut i semifinalen.

Alle de seks norske er inne blant de sju beste etter tre av sju Tour de Ski-etapper. Nilsson er nummer fire, mens Justyna Kowalczyk på 8.-plass er 2.53,2 minutter bak Bjørgen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus