Meny

Jacobsen imponerte i kvalifiseringen

(Foto: Reuters / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Jacobsen hoppet lengst av alle og ble bare slått av østerrikerne Stefan Kraft og Michael Hayböck i kvalifiseringen til hoppukeavslutningen i Bischofshofen.

Samtlige sju nordmenn er kvalifisert for den fjerde rennet i årets tysk-østerrikske hoppuke. Anders Jacobsen imponerte likevel mest under mandagens kvalifisering. Ringkollen-hopperen fikk til et kjempehopp på 139,5 meter og var med det lengst av alle.

Den norske veteranen måtte likevel se seg knepent slått på poeng av hoppukeleder Stefan Kraft fra Østerrike og landsmannen Michael Hayböck. Sistnevnte er nummer to i hoppuka etter tre renn.

Anders Bardal har vist gode tendenser i Bischofshofen og gjorde også et godt hopp i kvalifiseringen. 132 meter holdt til sjetteplass. Samme lengde ble det på unggutten Johann André Forfang, som til slutt endte på 14.-plass.

Les også: – Dommerne i hoppuka har ikke gjort jobben sin

Daniel André Tande hoppet 128,5 meter og hadde heller ingen problemer med å kvalifisere seg.

Rune Velta og Philip Sjøen ble henholdsvis nummer 25 og 28 etter hopp på 124,5 og 125 meter.

Anders Fannemel fikk ikke den oppturen han hadde håpet på mandag. Hornindølen, som imponerte i verdenscupen før jul, har slitt i hoppuka. Mandag måtte han nøye seg med 121 meter og 36.-plass. Trøsten er at Fannemel er blant de forhåndskvalifiserte til tirsdagens renn.

De norske duellene ser slik ut tirsdag: Andreas Kofler-Rune Velta, Philip Sjøen-Robert Kranjec, Daniel Andre Tande-Rok Justin, Anders Fannemel-Taku Takeuchi, Manuel Poppinger-Johann Andre Forfang, Elias Tollinger-Anders Bardal, Bartlomiej Klusek-Anders Jacobsen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus