Meny

Hirscher mener Jansrud blir en beinhard nøtt

Marcel Hirscher mener han er sjanseløs mot Kjetil Jansrud i den totale verdenscupen i år, men han understreker også at han ikke har gitt opp, selv om nordmannen ser ut til å være i sitt livs form. (Foto: Stefano Rellandini, Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marcel Hirscher har vunnet den totale verdenscupen de siste tre årene, men østerrikeren tror han er nesten sjanseløs mot Kjetil Jansrud denne sesongen.

– Selvsagt forsøker jeg å vinne verdenscupen også i år, men jeg tror det kommer til å bli vanskelig, for Jansrud er tydeligvis i sitt livs form. Det gjør at jeg står overfor en formidabel oppgave. Jeg har ikke gitt opp, men innser at det blir vanskelig, sier Marcel Hirscher i et intervju med Sky Sports før tirsdagens slalåmrenn i Zagreb.

Der stiller ikke Jansrud som ligger på toppen i den totale verdenscupen når alpinistene tar fatt 2015-sesongen.

– Det kommer til å bli en voldsom kamp mot Jansrud resten av denne sesongen. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klare å motivere meg for å slå ham. Selvsagt er alltid målet å være best når jeg står på start. Det vil alltid være et mål for meg, sier den østerrikske slalåmspesialisten.

Les også: Spår livsfarlig Petter Northug under ski-VM i Falun

Ikke klaff

I det siste slalåmrennet i Madonna di Campiglio like før jul hadde ikke Hirscher klaff. Han endte på en skuffende sjuendeplass etter de to omgangene. Han var egentlig aldri med i seierskampen i det rennet, der Henrik Kristoffersen presterte en super finaleomgang og kjørte seg opp fra 14.- til 4.-plass.

Nå er det slalåmrennet i Zagreb Hirscher ser fram til, og han er helt avhengig av klaff der for å kunne kjempe med Jansrud i verdenscupen. Han ligger 48 poeng bak nordmannen før rennet i Kroatia.

Deretter er det slalåm og storslalåm i Adelboden neste helg, og så venter to fartsrenn og slalåm i Wengen, før det er samme program i Kitzbühel. Dersom Hirscher skal være med i kampen om den største krystallkula i år, må han ha klaff i alle slalåm- og storslalåmrennene i januar.

Les også: Bjørn Dæhlie på eksklusiv liste over tidenes idrettsutøvere

Slutt i 2018

Marcel Hirscher sier i intervjuet med Sky Sports at han ikke ser for seg at han fortsatt er aktiv i 2018.

– 2018 er langt fram, slik jeg ser det nå. Derfor kan jeg ikke i øyeblikket tenke meg at jeg fortsatt er med når vi kommer så langt, men da jeg var 16, så jeg heller ikke for meg at jeg skulle bygge hus og stifte familie en dag. Dette ligger i framtiden, så mye kan skje, men hvor stor eller liten sjanse det er for at jeg skal fortsette å kjøre på ski i 2018, kan ikke med sikkerhet si i øyeblikket, mener Hirscher.

Slalåmspesialisten sier også at det, slik han ser det, er stor krise i østerriksk alpin skisport i øyeblikket. De som kjører i dag har ikke den samme styrken og dominansen som var til stede bare for noen år siden.

– Det er bare å se på resultatene, og da forstår man at det er krise. Da jeg skulle debutere i verdenscupen i Sölden for mange år siden, måtte jeg kjøre kvalifisering mot Hermann Maier. Slik er det ikke lenger. Ingen av nykommerne må kvalifisere seg mot de aller beste for å få plass i verdenscupen. Det forteller at nivået ikke er like høyt lenger, mener Marcel Hirscher.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus