Meny

Ali best i verden – Dæhlie best i Norge

BEST: Bjørn Dæhlie blir av danske Ekstra Bladet regnet for å være Norges beste idrettsutøver gjennom alle tider. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske Ekstra Bladet har kåret de 100 beste idrettsutøverne i verden gjennom alle tider. Avisen lar bokselegenden Muhammad Ali leve opp til kallenavnet «The Greatest».

Ekstra Bladet mener ingen andre idrettsutøvere kommer opp mot tungvektsbokseren Ali, som startet karrieren sin under navnet Cassius Clay.

Tre av de fem beste på den danske avisens rangering kommer fra USA. Basketstjernen Michael Jordan er satt opp på annenplass, mens golfspilleren Tiger Woods blir ansett som den femte beste utøveren gjennom alle tider. Roger Federer, den sveitsiske tennisstjernen, blir rangert på tredjeplass foran syklisten Eddy Merckx fra Belgia

Pelé blir regnet for å være den beste fotballspilleren verden har opplevd, men når bare opp til en sjuendeplass på listen. Det gjør at han blir rangert så vidt foran alpinlegenden Ingemar Stenmark. Han er den beste nordiske utøveren og kommer på åttendeplass.

Langrenn

Selvsagt er det en langrennsløper som blir regnet for å være eneren gjennom alle tider i norsk idrett. Bjørn Dæhlie blir av avisen regnet som verdens 38. beste utøver gjennom tidende.

Kjetil André Aamodt fra alpint er satt opp på 50.-plass. Legenden og den tidobbelte verdensmesteren i kunstløp, som også vant tre OL-gull etter hverandre fra 1928 til 1936, Sonja Henie, er nummer 55.

Ole Einar Bjørndalen finner vi som nummer 77 på rangeringen. Andre nordmenn er ikke funnet verdige en plass på listen over de 100 beste innen idrett gjennom alle tider.

Les også: Spår livsfarlig Petter Northug under ski-VM i Falun

Bolt på tiendeplass

Jamaicaneren Usain Bolt blir av mange regnet som den største idrettsstjernen i våre dager. 28-åringen rangeres som nummer ti av danskene. Han har vunnet alle OL-gullene på sprintdistansene (100 og 200 meter) i friidrett i de to siste OL-ene, altså både i Beijing i 2008 og i London i 2012. I tillegg ble han også verdensmester på begge distansene i Berlin i 2009 og fra Moskva i 2013. I Daegu i 2011 vant han VM-gullet på 200 meter, men ble disket på 100-meteren på grunn av tjuvstart.

Sett med norske øyne kan man savne utøvere som Grete Waitz og Marit Bjørgen på listen over de 100 beste gjennom alle tider. Mange vil også hevde at Vebjørn Rodal kunne ha fortjent en plass på denne listen. Han vant OL-gullet på 800 meter i 1996 i Atlanta, en prestasjon mange mener er den største innen norsk idrett noensinne.

Men Rodal vant ikke så veldig mye mer, selv om han satte olympisk rekord i gulløpet sitt. Rekorden på 1:42:58 sto helt til David Rudisha løp 1:40:91 under OL i London.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus