Meny

Nadal ferdig med å jakte førsteplassen

Rafael Nadal vil ikke risikere flere skader for å ha muligheten til å bli nummer en på verdensrankingen igjen. (Foto: Martin Dokopoupil / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 141 uker av karrieren har Rafael Nadal toppet verdensrankingen i tennis. I 2015 blir ønsket om topplasseringen bortprioritert av spanjolen.

Over 850 kamper på øverste nivå har satt sine spor for 28-åringen. Han erkjenner at han ikke lenger er i stand til å utsette kroppen for det samme fysiske belastningen.

Det har flere skadeopphold også bevist. Det får Nadal til å prioritere annerledes foran 2015.

– Det vil ikke lenger være et mål for meg. Skulle jeg likevel bli nummer én på grunn av mine resultater, er det bra. Men jeg har ikke tenkt å forfølge det. I stedet vil jeg følge min kalender, sier Nadal.

Det betyr etter alt å dømme at spanjolen ikke vil figurere i like mange turneringer det neste året.

– Jeg vil ikke sette de beste årene av min karriere i fare for å jakte førsteplassen.

Ved inngangen til 2015 er Nadal ranket som nummer tre. Ikke siden juni i fjor har han ligget øverst på listen. Siden den gang har serbiske Novak Djokovic toppet verdensrankingen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus