Meny

Milner reddet City fra cupflause

James Milner ble den store helten da Manchester City slet seg videre i FA-cupen mot Sheffield Wednesday. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City stanget mot veggen i store deler av oppgjøret mot Sheffield Wednesday, men altmuligmannen James Milner berget avansement med begge målene i 2-1-seieren.

City har hatt en real spisskrise den siste tiden, og manager Manuel Pellegrini valgte å bytte ut Stevan Jovetic etter 61 minutter, den eneste skadefrie angrepsspilleren.

I stedet tok midtbanemann Milner, som også har spilt back for City, ansvar på spissplassen.

– En av de mest gledelige tingene den siste måneden er at vi har vunnet kamper, selv uten spisser, sa Pellegrini ifølge BBC etter kampen.

Atdhe Nuhiu hadde sjokkert hjemmefansen ved å gi Wednesday ledelsen mot spillets gang etter 14 minutter.

Målet kom etter en mønsterkontring der Stevie May leverte et presist innlegg langs bakken etter å ha blitt frispilt på høyrekanten. Det innlegget plasserte Nuhiu kaldt og rolig bak Willy Caballero.

Les også: Svakt United slet seg videre

Avgjorde på overtid

City skapte svært lite mot klubben fra mesterskapsserien, og måtte vente helt til halvtimen gjensto før de fikk hull på byllen.

Da ble Milner frispilt av innbytter David Silva, og engelskmannen satte ballen mellom beina på keeper.

Etter utligningen handlet alt om å sikre omkamp for Sheffield Wednesday, men på overtid fikk de drømmen knust. Da fikk Milner ballen på nærmest åpent mål via en motspiller, og dermed ble det 2-1.

– Det var veldig skuffende. Da vi tok ledelsen, kunne vi ligge bakpå og vente på kontringer. De satte Silva og Samir Nasri innpå og måtte jobbe hardt. Vi tvang et meget talentfullt lag til å gi alt, sa Wednesday-manager Stuart Gray.

Bersant på benken

City er fremdeles med i kampen om tre trofeer. De er i delt ledelse i Premier League, klar for åttedelsfinalen i mesterligaen, og altså med når fjerde runde i FA-cupen trekkes.

– Det er samme hvem vi trekker. Det blir tøft uansett. Dette er en veldig viktig turnering for oss, men vi må ta én kamp av gangen for å være med så lenge som mulig, sa Pellegrini.

Bersant Celina satt på City-benken søndag. Den norske 18-åringen har vist stor framgang den siste tiden, og den tidligere Strømsgodset-spilleren var dermed blant dem Pellegrini tok med i kamptroppen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus