Meny

Svakt United slet seg videre

Ander Herrera ble matchvinner da Manchester United slo Yeovil i FA-cupen søndag. Her curler han ballen i mål. (Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United framsto svake i store deler av kampen mot lille Yeovil, men en vidunderscoring av Ander Herrera og et sent mål av Ángel Di Maria ga storklubben en 2-0-seier.

For Yeovil vil kampen være en påminnelse på det som kunne vært, for laget fra nivå tre skapte flere gode sjanser mot Louis van Gaals menn i den engelske FA-cupen.

Men kvalitet seirer som regel over entusiasme, og Herreras kjempeskudd og Di Marias lekne vipp alene med keeper viste hjemmesupporterne at de faktisk hadde superstjerner på besøk.

For det var ikke mye som minnet om et storlag, for den førsteomgangen United spilte var ikke annet enn elendig.

Superscoring

Van Gaal viste at han var misfornøyd med å gjøre to bytter i pausen. Manageren tok ut vingbackene Luke Shaw og Rafael, og erstattet de to med Jonny Evans og Juan Mata. Med fire bak i annen omgang så bortelaget noe bedre ut, men det var likevel langt mellom sjansene.

Det måtte noe helt spesielt til for å finne nettmaskene, og etter 64 minutter viste Herrera hvorfor United brukte så mye penger på ham i sommer.

Baskeren fikk ballen via et Yeovil-bein, tverrvendte og hamret ballen i mål på halvvolley.

Redning på streken

Da trodde nok de fleste at United ville kjøre over Yeovil resten av kampen, men i stedet var det hjemmelaget som skapte en kjempesjanse.

En heading fra Kevin Dawson hadde retning mål, men innbytter Di Maria reddet på streken.

Mot slutten prøvde Yeovil så godt de kunne å få til en utligning, men på overtid ble Di Maria spilt alene gjennom etter en flott pasning av Wayne Rooney, og argentineren var iskald da han vippet ballen over Jed Steer.

Dermed er United videre i den eneste turneringen de har en realistisk sjanse til å vinne. Laget spiller ikke i Europa, de røk tidlig ut av ligacupen, og i ligaen skal det mye til for at de skal ta igjen Chelsea og Manchester City.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus