Meny

Avviser Jacobsen-juks

Anders Jacobsen liker ikke å bli mistenkeliggjort. Hopperen har fått mye oppmerksomhet for dressen han brukte under nyttårsrenent. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Jacobsen fikk advarsel fra FIS for lange ermer på hoppdressen. – Kjedelig å bli mistenkeliggjort, sier Hønefoss-hopperen.

29-åringen ble nummer ni i søndagens hoppukerenn i Innsbruck, men alt handlet om den mye omtalte dressen Jacobsen brukte da han vant nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen.

– Alle prøver å tøye grensene. Det er vanlig i hopp, alpint og formel 1. Av og til får du advarsel eller disk fra kontrollorganene. Nå var vi innenfor. Vi ble ikke disket. Det vil alltid være en gråsone, men det er naturlig utvikling i idrett, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Les også: Ventetiden over for tyskerne

Ærlig motspiller

Spesielt sveitserne har vært kritisk til de lange ermene, som skal ha gitt Jacobsen bedre flyteevne. Tyskerne og østerrikerne hengte seg på kritikken.

– Jeg synes det er kjedelig å bli mistenkeliggjort, iallfall når man ikke har gjort noe som er utenfor regelverket. Det er bare svada det som er kommet ut, sa Jacobsen da han møtte de norske mediene etter niendeplassen.

– Jeg har vært en regelspiller siden jeg kom inn i verdenscupen. Jeg har bare en disk i verdenscupen, og jeg har jo hoppet noen hopprenn. Jeg føler jeg er en ærlig motspiller, fortsatte Ringkollen-hopperen.

Renndirektør Walter Hofer grep inn etter at de andre trenerne klaget på Jacobsens lange ermer.

– Jeg tror ikke det hadde så mye effekt, men når du vinner et hopprenn, tror mange at det har hatt vanvittig stor effekt, påpeker Stöckl.

– Var det juks det dere drev med?

– Nei, det var ikke juks. Han ble ikke disket. Da er det heller ikke juks, svarer landslagstreneren.

Gråter ikke

Stöckl mener dresstøyen ikke påvirket Jacobsen i det tredje hoppukerennet.

– Jeg tror ikke det har påvirket ham. Førstehoppet var meget bra. Da hadde han hoppet like langt som Kraft (bakkerekord på 137 meter) med samme forhold. Jacobsen er ikke stabil, men det har ingenting med dressen å gjøre, sier Stöckl.

Selv ville ikke Jacobsen deppe for mye etter niendeplass, som gjorde at hans sjanse i sammendraget forsvant for godt.

– Niendeplass er min nest beste plassering i år. Da kan jeg ikke gråte. Jeg ble litt for keen, rett og slett. Jeg ville for mye. Da ble det ti meter for kort, medga Jacobsen.

Den tysk-østerrikske hoppuken avsluttes i Bischofshofen tirsdag. Jacobsen er nummer seks sammenlagt. Hele 43,7 poeng skiller opp til ledende Stefan Kraft fra Østerrike.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus