Meny

Ventetiden over for tyskerne

Richard Freitag vant søndagens hoppukerenn i Innsbruck. (Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Richard Freitag tok søndag tyskernes første seier i et hoppukerenn siden 2002. I Innsbruck sto også bakkerekorden for fall.

Verdenscupleder Michael Hayböck strekte seg til 138 meter i finaleomgangen i Bergiselbakken. Han slettet dermed Stefan Krafts bakkerekord fra første omgang.

Men det var Freitag som gikk til topps i det tredje runnet i hoppuken i Innsbruck. Det var første gang en tysker gikk til topps på hele 50 hoppukerenn.

Kraft svevde til 137 meter i første omgang, tre meter lenger enn den gamle bakkerekorden. Han tok ledelsen i rennet sammen med Freitag, som landet på 133,5 meter. Freitag klarte 132 meter i annen omgang, og han tok seieren etter at Kraft bare klarte 127 meter i finaleomgangen.

Les også: Jacobsen på nøkkeljakt etter middels kvalik

For nordmennene ble rennet en skuffelse. Anders Jacobsen fikk til et langt hopp på 133,5 meter i første omgang, men han var ikke stilmessig like god som konkurrentene. Han klarte heller ikke å følge opp i finaleomgangen, da han landet på 124 meter under litt tunge forhold. Til slutt ble det niendeplass til beste nordmann.

Johan André Forfang ble nummer 12 til slutt etter at begge hoppene hans var brukbare uten å være helt på topp, mens Anders Fannemel falt fra 13.- til 24.-plass etter et svakt hopp på 112,5 meter i annen omgang.

Les også: Anders Jacobsen raskest bak rattet

– Det var stort å hoppe her i dag og en enorm stemning. Jeg storkoste meg, men er kjempefornøyd med 12.-plassen, sa Forfang til NRK.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus