Meny

Northug etterlyser hjelp fra oven

Petter Northug tilbake øverst på seierspallen. Han vant søndagens jaktstart foran Alex Harvey (t.v.) og Calle Halfvarsson (t.h.). (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug (28) ønsker seg hjelp fra høyere makter for å finne flyten opp monsterbakken under den siste etappen av Tour de Ski.

Til tross for at han søndag tok sin 12. etappeseier i Tour de Ski-sammenheng, har han ennå til gode å vinne sammenlagt.

Søndagens seier i idylliske Oberstdorf kom akkurat ett år etter hans siste internasjonale seier. Den kom på fellesstarten i Tour de Ski i Val di Fiemme 4. januar 2014.

Den hjalp ham til 3.-plass i sammendraget den gang.

Nå er Petter Northug på gang igjen.

Likevel tar han klok av skade ingenting på forskudd.

– Du trenger ikke være rakettforsker for å se at jeg sliter med å vinne Tour de Ski. Jeg har ikke klart det ennå, og det er en grunn til det. Målet må være å ha gode bein så man i hvert fall kan være med og krige om en god plassering i den siste bakken. Da kan alt skje. Men jeg vet at jeg trenger hjelp fra oven skal jeg flyte opp der, sa Northug etter spurtseieren i Tyskland.

Northug har uansett skaffet seg et godt utgangspunkt foran den neste etappen i Touren. Det er en sprint i Val Müstair på hans egen 29-årsdag tirsdag.

Les også: Northug spurtet inn til seier

Typisk

Søndagens seier i VM-løypene fra 2005 kom på klassisk Northug-stil. Han kjempet seg tidlig opp i tet bak ryggen til sveitseren Dario Cologna. Deretter slapp han seg bak i feltet og holdt seg på halen helt til spurten gikk.

I spurten var det ingen tvil. I den første «fellesstarten» for året var 28-åringen fra Framverran i Mosvik den beste.

– Det var ingen gode spurtere med, og da ser det bra ut, sa Northug.

Det smakte med en seier etter noen svært turbulente måneder for hans del.

– Det var fint å sikre seg noen ekstra bonussekunder før sprinten. Det kommer to viktige etapper nå, og det var viktig å holde seg i toppen.

– Stemmer det at langrennskongen er tilbake?

– Nei, jeg startet tidlig i dag, havnet på halen og fikk en billig reise. Det var noen løpere som fortjente mer skryt enn meg i dag.

– Du er ikke tilbake i toppslag?

– Nei, for meg er det litt tidlig etter høyden. Da mangler jeg «power» og kraft, og da går jeg fortsatt litt dårlig på ski. Det slet jeg med i dag også.

Les også: Bjørgen suveren på jaktstarten

Har håpet

– Hvordan er sjansen din med tanke på resten av Touren målt om mot det du trodde på forhånd?

– Jeg håper å kjempe i teten hele veien. Det har jeg stort sett gjort i Tour de Ski. Det handler om ikke å gi bort for mye foran 25-kilometeren i Toblach og de to siste dagene i Val di Fiemme. Det er planen. Akkurat nå ligger jeg der jeg ønsker å være, men mye kan skje, sa Northug etter å ha spurtslått Canadas Alex Harvey og Sveriges Calle Halfvarsson.

Niklas Dyrhaug ble nest beste nordmann på 4.-plass. Dyrhaug fikk sin spurt ødelagt av italieneren Francesco De Fabiani, som kom i veien da han skulle sette inn støtet.

Martin Johnsrud Sundby gikk inn til en 10.-plass.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus