Meny

Northug spurtet til seier

Petter Northug i akjon i søndagens jaktstart i 2. etappe i Tour de Ski i Oberstdorf. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug er tilbake på toppen av pallen. På søndagens jaktstart i Tour de Ski var trønderen tilbake i kjent suveren stil på oppløpet.

Northug gikk ut som nummer tre på søndagens 15 kilometer lange jaktstart i klassisk stil. Opp til lederen Dario Cologna skilte det drøyt 15 sekunder, men forspranget var tatt igjen etter 2,5 kilometer.

– Planen var å ta igjen Dario på den første runden. Med litt snø i lufta er det vanskelig å gå i front, sa Northug i et intervju vist på NRK etter rennet.

Deretter gikk det roligere i front og titalls utøvere samlet seg i tetgruppa. Northug var blant dem, men som så mange ganger før så han ut til å slite på halen av feltet.

Les også: Bjørgen suveren på jaktstarten

Trent med Estil

Ikke før den siste bakken ble turboen satt inn, og 28-åringen tok seg forbi nesten hele feltet. Nedover mot mål lå han som nummer fem, men seilte forbi samtlige nedover mot oppløpet. Over målstreken var nordmannen suveren foran canadiske Alex Harvey og svenske Calle Halfvarsson. Niklas Dyrhaug fulgte på fjerdeplass.

– Jeg fikk ikke en god posisjon i den siste bakken, så jeg måtte gå utenfor sporet. Men jeg har trent mye med Frode Estil på dette, som også har vunnet her i Oberstdorf, gliste nordmannen.

Seieren var Northugs første på den internasjonale scenen på ett år. Den forrige seieren kom i Val di Fiemme 4. januar 2014.

Røthe brøt

Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby så lenge ut til å kjempe om en topplassering, men et fall i den siste bakken gjorde at han endte på 8.-plass.

Cologna virket ikke veldig stresset av Northugs spurt, og etter en relativt rolig dag på jobben gikk han inn til 6.-plass. Alexej Poltaranin snek seg inn på 5.-plass, mellom Dyrhaug og Cologna.

Sjur Røthe valgte å bryte løpet før ti kilometer var unnagjort. Dermed er 26-åringen ferdig i årets Tour de Ski.

Det gjenstår fem etapper av Tour de Ski, som avsluttes 11. januar.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus