Meny

Tidligere OL-vinner Törmänen er død

Ved siden av en flott aktiv karriere, var Törmänen også i flere år formann i hoppkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere finske olympiamesteren i hopp, Jouko Törmänen, er død. Han vant OL-gullet sitt i lekene i Lake Placid i 1980.

Finnen ble bare 60 år gammel. Han har vært alvorlig syk i lang tid, og lørdag måtte han gi tapt i kampen mot sykdommen, meldte arrangørene av hoppuken i forbindelse med søndagens renn i Bergisenbakken i Innsbruck.

Ved siden av en flott aktiv karriere, var Törmänen også i flere år formann i hoppkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

– Med Törmänen har vi mistet et storartet menneske og funksjonær. Det blir ikke lett å erstatte ham, sa presidenten for arrangementskomiteen i hoppuken, Alfons Schranz da dødsfallet ble kjent.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus