Jacobsen på nøkkeljakt etter middels kvalik

Anders Jacobsen var bare middels fornøyd etter kvalifiseringen i Innsbruck lørdag. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix).
Anders Jacobsen var bare middels fornøyd etter kvalifiseringen i Innsbruck lørdag. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Jacobsen var et godt stykke bak sammenlagtleder Stefan Kraft i lørdagens kvalik til det tredje hoppukerennet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et helt greit skihopp under tunge forhold. Den siste puffen jeg hadde i Garmisch mangler. Det kommer av at jeg ikke helt finner balansen i tilløpet. Jeg sliter litt med å få tak i beina mine. Når jeg skyver, går det ikke direkte rett ned, men forflytter seg på en måte på isunderlaget, sa Hønefoss-hopperen til NTB.

– Bakken i Innsbruck er utfordrende fordi den har en liten knekk før det flater ut på hoppet. Du må treffe der for å få nok kraft, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Video skal redde søndagen

Med 120,5 meter og 116,3 poeng kunne ikke Jacobsen matche de beste. 14.-plass i kvalifiseringen skremmer neppe sammenlagtleder Kraft, som var toer i Bergiselbakken lørdag. 7,9 poeng skilte opp til østerrikeren lørdag.

Jacobsen dro rett på hotellet for å analysere lørdagens hopp (trening og kval).

– Jeg skal se på video og analysere hvordan jeg bygger posisjonen med vinkler i tilløpet. Det er snakk om små justeringer for å være helt i toppen i morgen (søndag), sa Jacobsen, som etter kvalifiseringen var oppgitt over sitt eget hopp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Solid laginnsats

– Rekker du å justere det til søndagens renn?

– Det kan du justere på ett hopp. Det handler om å finne nøkkelen, og det er ikke sikkert vi gjør. Men finner vi den, skal jeg klare å fikse det, sa Jacobsen.

Han er drøyt 20 poeng bak østerrikske Kraft halvveis i hoppuka. Trolig må han hoppe inn 15 poeng i Innsbruck om håpet om sammenlagtseier virkelig skal leve til det siste rennet i Bischofshofen.

Jacobsen vant hoppuka sammenlagt i 2006/07. Østerrikske Michael Hayböck var best i lørdagens kvalifisering. Han vant poenget foran Kraft, mens Rune Velta var beste norske på femteplass. Deretter fulgte Anders Fannemel på åttende og Johann André Forfang på niende.

– Lagmessig en strøken kvalik, sa Stöckl.