Meny

Jacobsen på nøkkeljakt etter middels kvalik

Anders Jacobsen var bare middels fornøyd etter kvalifiseringen i Innsbruck lørdag. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Jacobsen var et godt stykke bak sammenlagtleder Stefan Kraft i lørdagens kvalik til det tredje hoppukerennet.

– Det er et helt greit skihopp under tunge forhold. Den siste puffen jeg hadde i Garmisch mangler. Det kommer av at jeg ikke helt finner balansen i tilløpet. Jeg sliter litt med å få tak i beina mine. Når jeg skyver, går det ikke direkte rett ned, men forflytter seg på en måte på isunderlaget, sa Hønefoss-hopperen til NTB.

– Bakken i Innsbruck er utfordrende fordi den har en liten knekk før det flater ut på hoppet. Du må treffe der for å få nok kraft, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Video skal redde søndagen

Med 120,5 meter og 116,3 poeng kunne ikke Jacobsen matche de beste. 14.-plass i kvalifiseringen skremmer neppe sammenlagtleder Kraft, som var toer i Bergiselbakken lørdag. 7,9 poeng skilte opp til østerrikeren lørdag.

Jacobsen dro rett på hotellet for å analysere lørdagens hopp (trening og kval).

– Jeg skal se på video og analysere hvordan jeg bygger posisjonen med vinkler i tilløpet. Det er snakk om små justeringer for å være helt i toppen i morgen (søndag), sa Jacobsen, som etter kvalifiseringen var oppgitt over sitt eget hopp.

Solid laginnsats

– Rekker du å justere det til søndagens renn?

– Det kan du justere på ett hopp. Det handler om å finne nøkkelen, og det er ikke sikkert vi gjør. Men finner vi den, skal jeg klare å fikse det, sa Jacobsen.

Han er drøyt 20 poeng bak østerrikske Kraft halvveis i hoppuka. Trolig må han hoppe inn 15 poeng i Innsbruck om håpet om sammenlagtseier virkelig skal leve til det siste rennet i Bischofshofen.

Jacobsen vant hoppuka sammenlagt i 2006/07. Østerrikske Michael Hayböck var best i lørdagens kvalifisering. Han vant poenget foran Kraft, mens Rune Velta var beste norske på femteplass. Deretter fulgte Anders Fannemel på åttende og Johann André Forfang på niende.

– Lagmessig en strøken kvalik, sa Stöckl.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus