Meny

Northug tilbake i kamphumør

Petter Northug kom på tredjeplass i lørdagens prolog i friteknikk i 1. etappe i Tour de Ski i Oberstdorf. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug (28) gliste, sprudlet og så ut til å storkose seg etter 3.-plassen i lørdagens Tour de Ski-prolog.

Northug er den med flest gode enkeltplasseringer i Tour de Ski, selv om han aldri har vunnet sammenlagt. Til det har det blitt for tungt opp den siste bakken.

Lørdag ble han kun slått av sveitseren Dario Cologna og svensken Calle Halfvarsson.

Northug ristet på hodet etter målgang da han så at det var 5,5 sekunder opp til Cologna, men på pressekonferansen i det hvite teltet bak stadion i Oberstdorf var smilet i aller høyeste grad på plass igjen.

– Jeg er glad for at jeg havnet på pallen, selv om jeg hadde håpet på bedre svar på den siste runden. Men jeg hørte at Dario tok noen sekunder hele veien, og da handlet det mest om ikke å tape for mye. Følelsen var ok, men tror at det kommer til å gå fortere senere i sesongen, sa Northug.

Mer tid

Northug feiret julaften på høydesamling i Sveits sammen med lillebror Even, og han var ikke tilbake i Norge før om kvelden 2. juledag.

– Dette var en bra start, men mye vil endre seg søndag. Dette betyr ingenting, for feltet vil samles igjen da, sa Northug med tanke på søndagens 15 kilometer lange klassiske jaktstart.

Petter Northug sier at de øvrige nok vil lure på Cologna vil foreta seg søndag siden han viste seg så sterk lørdag. Selv forsøkte han å åpne kontrollert og skyte fart over kulene på 1. runden. På den 2. runden følte han at løpet ble for stakkato.

Men kanskje blir det bedre etter hvert. Det er i hvert fall planen.

– Det ble mye trening før jul, og jeg er fortsatt litt seig selv om overskuddet begynner å komme. Dette løpet kom nok litt for tidlig med tanke på at det ikke er godt nok dager siden jeg kom ned fra høyden, sa Northug.

Forklaringen

Han mener at han trenger noen dager til før formen er der den skal være.

– Planen er at jeg skal være i form fra midten av neste uke. Jeg får prøve vrien med å være piggest mot slutten av Touren denne gangen.

– Du er 15 sekunder bak?

– Det er helt greit. Det er bra at også jeg fikk noen bonussekunder. Da kan jeg senke skuldrene og slippe all krigingen i starten.

Han er ikke bekymret med tanke på at han ennå ikke har vunnet et skirenn denne sesongen.

– Nei. Jeg har snakket om en teori med Frode Estil om dette, og vi er enige om at det er vanskeligere å vinne et skirenn før jul enn i et mesterskap, sa Northug.

Og for ordens skyld. VM i Falun starter ikke før i slutten av februar.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus