Meny

Ny norsk storeslem

SUVEREN: Marit Bjørgen sikret seier i prologen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen var suveren da hun vant prologen i Tour de Ski lørdag. Heidi Weng og Ragnhild Haga på de to neste plassene sikret norsk storeslem.

Igjen ble pallen farget helrød med 23-åringene Heidi Weng og Ragnhild Haga på plassene bak Bjørgen i den 3,2 kilometer lange prologen i fri teknikk.

Therese Johaug ble nummer fire og går ut 28,5 sekunder bak Bjørgen i søndagens 10 kilometer klassisk jaktstart.

– Det viktigste med dagens løp var at jeg fikk bekreftet at formen er bra. Jeg kjente at jeg hadde mer å gå med på 2. runden og gikk et veldig bra skiløp der jeg skled godt på skiene uten å bli stresset. Likevel er jeg litt overrasket over at jeg vant med såpass mye som 10 sekunder, mente Bjørgen.

God åpning

Bjørgen har åpnet Tour de Ski bra før også, og hun visste å ikke ta av helt etter seieren. 34-åringen fra Rognes måtte bryte Tour de Ski etter tre etapper sist år og har aldri gått til topps i sammendraget.

– Denne prologseieren betyr ikke så mye. Vi starter på nytt igjen søndag. For meg blir det viktigst å fokusere på enkeltrennene fram til avslutningsdagen i Val di Fiemme. Jeg holder fortsatt Therese som storfavoritt.

– Hvorfor?

– Fordi hun har størst kapasitet i den siste bakken og på bakgrunn av det hun har levert i klassisk tidligere i sesongen. Heidi Weng og Ragnhild Haga blir nok også å regne med, og jeg synes nok at vi så noen bra tegn fra Kowalczyk i dag. Kanskje har hun løftet seg litt, sa Bjørgen.

Justyna Kowalczyk gikk inn til 10.-plass og går ut 35,3 sekunder bak Bjørgen i den klassiske jaktstarten på 2. etappe.

– Hvis jeg skulle ha fått noe igjen for denne seieren, så burde søndagens løp vært et individuelt renn, mente Bjørgen.

Foran skjema

Justyna Kowalczyk sa som hun har sagt i hele sesongen at hun ikke er i like god form som tidligere år. Den polske jenta har vunnet Tour de Ski sammenlagt hele fire ganger, men gjør det neppe denne gangen.

Det kan derimot Therese Johaug gjøre. Selv om hun ble kraftig slått av Marit Bjørgen lørdag, gikk hun likevel sin beste prolog i Tour de Ski-sammenheng.

– Jeg er godt fornøyd resultatmessig. Dette er den beste prologen jeg har gjort. Kanskje er det en fordel at jeg har tre rygger å gå etter søndag, sa Johaug.

– Marit er i form, men det føler jeg at jeg er også.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus