Meny

Pardew ny Hangeland-sjef

Alan Pardew sammen med Crystal Palace' styreformann Steve Parish. Foto: Paul Hackett / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Newcastle og Crystal Palace bekrefter lørdag at Alan Pardew blir ny manager for London-klubben. Han forlater Newcastle etter drøye fire år på St. James' Park.

Ryktene om overgangen har versert helt siden Neil Warnock fikk sparken i Crystal Palace forrige lørdag, og da Pardew dukket opp på tribunen under lagets 0-0-kamp mot Aston Villa torsdag, tydet det meste på en nært forestående overgang.

Fredag kom bekreftelsen fra begge klubber.

– Crystal Palace er glade for å offentliggjøre signeringen av Alan Pardew som klubbens nye manager, skriver klubben på sin hjemmeside.

Dermed blir han sjef for det eneste norske innslaget i Premier League, Brede Hangeland.

Takker spillerne

Pardew hadde fremdeles drøyt fem år igjen av sin svært lange kontrakt med Newcastle, men velger likevel å gå til nedrykkstruede Crystal Palace. 53-åringen har skrevet en kontrakt som strekker seg ut 2017/18-sesongen.

– Det har vært et privilegium å være manager for Newcastle og jeg har lyst til å takke min kaptein Fabricio Coloccini og alle spillerne, sier Pardew til Newcastles hjemmeside.

– I løpet av Alans tid har Newcastle oppnådd to topp ti-plasseringer, inkludert femteplassen i 2012. I tillegg har han tatt oss til kvartfinalen i europaligaen, sier Newcastles administrerende direktør, Lee Charnley.

Foruten Arsenals Arsène Wenger var Pardew den manageren som hadde sittet lengst i samme klubb i Premier League.

I det han forlater Newcastle ligger de på 10.-plass etter halvspilt sesong.

Palace-historie

Som aktiv spilte Pardew for Crystal Palace fra 1987 til 1991. Han spilte 128 kamper og var delaktig da klubben sikret opprykk i 1989 og tok seg til finalen i FA-cupen året etter.

– Det som blir viktig nå, er å få klubben til det neste nivået. Med støtten fra Steve (Parish, styreformann) og resten av styret har jeg tro på at jeg kan skape ny spennende historie for klubben, forteller Pardew.

Etter 20 kamper ligger Crystal Palace under nedrykksstreken med 17 poeng. Første seriekamp med ny manager kommer neste helg når Tottenham kommer på besøk, men før den tid skal de på besøk til Dover Athletic i FA-cupen søndag.

Assistentene John Carver og Steve Stone vil lede Newcastle i lørdagens FA-cup-kamp mot Leicester.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus