Meny

Keepertabber kostet Arsenal dyrt

Arsenal-keeper Wojciech Szczesny hadde ikke dagen og gis mye av skylden for at London-laget tapte borte mot Southampton torsdag. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Andrew Winning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wojciech Szczesny hadde ikke dagen i Arsenal-målet torsdag. Han fikk ingen god innledning på 2015, og må ta mye av skylden for at det ble 0-2.

To tabber mot Southampton kostet London-laget dyrt, men hjemmelaget grep sjansen da den bød seg og takket for de to gavepakkene laget fikk fra Arsenal-keeperen. Det var en tabbe i hver omgang som førte til at det ble to scoringer imot for Szczesny og co.

Den første tabben kom etter 34 minutters spill. Arsenal-keeperen feilregnet totalt og satte seg selv ut av spill, slik at Sadio Mané på spektakulært vis kunne gi hjemmelaget en populær 1-0 ledelse.

Deretter hadde den polske landslagsmålvakten en dårlig avklaring 11 minutter inn i annen omgang. Det gjorde at Dusan Tadic kunne sette mål nummer to fra hjemmelaget i nettmaskene, og det avgjorde kampen.

Les også: Lite futt i United

Seieren kom etter at Southampton har slitt voldsomt i det siste. Alle de fem siste kampene har endt med nederlag, men første nyttårsdag snudde lykken, selv om vingspilleren Mane pådro seg en skade, noe som kan gjøre at hans deltakelse i African Cup er i fare. Hvor alvorlig skaden er var ikke klart torsdag kveld.

Tok kontrollen

Ronald Koemans Southampton tok raskt kontroll på hjemmebanen torsdag, og i løpet av noen få minutter i åpningen var Arsenals høyreside virkelig satt under press.

Hjemmelaget skulle ha tatt ledelsen etter bare seks minutter da Graziano Pellè traff stolpen med en heading etter innlegg fra Dusan Tadic. Men Arsenal hadde marginene på sin side ved den anledningen.

Les også: Jumbolaget ødela for Liverpool

To minutter senere ble keeper Szczesny virkelig satt på prøve, og han måtte slå unna en ball fra Sadio Mané. Det var svært nær scoring for hjemmelaget også ved den anledningen.

Arsenal slet

Det er liten tvil om at Arsenal hadde det tungt i begynnelsen av kampen, men etter hvert fikk laget mer sving på spillet sitt, og Alex Oxlade-Chamberlain skjøt et godt skudd like over etter omtrent en halvtimes spill.

Les også: City på Bony-jakt

Men så ødela Szczesny alt for Arsenal, da han «med hodet under armen» og altfor høyt stressnivå rushet ut i feltet og satte seg selv ut av spill på en slik måte at Southampton kunne ta ledelsen.

Scoringen ble viktig og gjorde at gjestene fra London fikk problemer med å komme seg inn i kampen igjen, og mye av skylden for det bitre nederlaget gis til keeper Szczesny som absolutt ikke hadde dagen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus