Jumbolaget ødela for Liverpool

Lazar Markovic fortviler etter at Liverpool rotet vekk seieren hjemme mot Leicester. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix.

Liverpool fikk servert to billige straffer, men rotet vekk 2-0 og måtte nøye seg med ett poeng hjemme mot Premier League-jumbo Leicester 1. nyttårsdag.

Bortelaget innledet friskest på Anfield. Riyad Mahrez skjøt i stolpen etter et par minutter. Samme mann misbrukte senere en gyllen sjanse før Steven Gerrard skjøt Liverpool foran på et meget tvilsomt straffespark etter 17 minutter.

Et innlegg fra Raheem Sterling traff hodet til Leicester-forsvarer Wes Morgan. Av en eller annen grunn blåste dommer Mike Jones straffespark til hjemmelaget. Adam Lallana var nær å doble ledelsen, men skjøt utenfor etter drøye halvtimen.

Ga ikke opp

2-0 kom imidlertid da Gerrard igjen fikk sjansen fra straffemerket etter 40 minutter. Philippe Coutinho løftet ballen i hånden på Leicesters Danny Simpson. Iskaldt satte Liverpool-kapteinen ballen i mål igjen.

Dermed er Gerrard oppe i fem Premier League-mål på 1. nyttårsdag. Det er tangering av Andy Coles nyttårsdagsrekord. Da trodde de fleste på Liverpool-seier, men gjestene reiste seg mesterlig.

Jumbo Leicester ga nemlig ikke opp. Først reduserte innbytter David Nugent etter pent klikk-klakk-spill. Passive Liverpool-spillere så Nugent redusere fra 16 meter etter 58 minutter. Bare ett minutt og 40 sekunder senere ordnet Jeffrey Schlupp 2-2.

På straffetoppen

På ny vartet Leicester opp med fin pasningsfotball, før Schlupp avsluttet angrepet vakkert fra 17 meter. Mahrez sto for den målgivende pasningen.

Da Steven Gerrard satte inn 2-0 var det Liverpools 100. straffemål i Premier League. Det er første gang en klubb scorer tresifret antall straffer etter innføringen av Premier League i 1992/93. Gerrard har scoret på 31 straffespark. Bare Alan Shearer (56) og Frank Lampard (43) har flere straffemål.

Liverpool var på jakt etter sin tredje strake seier for sesongen, men på ny skuffet laget.

Leicester på sin side virker å være i bedring etter en skral periode. Etter 13 kamper uten seier, slo de Hull i romjulen.

2015 ble innledet med det som kan vise seg å være et meget verdifullt poeng på Anfield.