Lite futt i United

Ryan Shawcross ga Stoke en tidlig ledelse mot Manchester United. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.

Manchester United var heldig som innledet sesongen med ett poeng borte mot Stoke (1-1) 1. nyttårsdag.

Allerede etter to minutter havnet United bakpå i bortekampen. Den tidligere Manchester United-reserven Ryan Shawcross styrte inn en corner som Peter Crouch skallet ned til lagkameraten.

Mame Biram Diouf burde doblet ledelsen etter 19 minutter, men senegaleseren skjøt svakt utenfor alene med keeper David de Gea. I stedet kunne Radamel Falcao utligne fra kort hold etter en corner etter 26 minutter.

Wayne Rooneys hjørnespark ble stusset videre av Michael Carrick, og Falcao gjorde ingen feil. For ellevte gang denne sesongen slapp Stoke inn et dødballmål. Det er verst dødballstatistikk av alle i Premier League.

Vinner sjelden borte

Manchester United skuffet i årets første PL-kamp. Stoke var nærmest seieren. Hjemmelaget skrek på straffespark da Chris Smalling handset etter 65 minutter, men dommer Mike Oliver lot spillet gå.

Fire minutter senere headet Peter Crouch i stolpen for hjemmelaget. Den høyvokste spissen, som kan havne hos West Bromwich og gamletrener Tony Pulis i løpet av januar, var nær scoring etter et godt slått frispark fra Marko Arnautovic.

Stoke har ikke holdt nullen mot Manchester United siden 1-0-seieren på gamle Victoria Ground i 1983.

Manchester United har slitt med å vinne på bortebane denne sesongen. Kun to av ti kamper har gitt full pott. Louis van Gaals lag står uansett med ti Premier League-kamper uten tap (7-3-0).