Meny

Jacobsen vant nyttårsrennet

Anders Jacobsen er i storslag igjen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Jacobsen er tilbake i slag. Ringkollen-hopperen vant nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen torsdag.

– Det var ekstremt viktig å få til en god konkurranse igjen, sa Jacobsen til NTB.

Etter en tung sesong har Jacobsen fått et voldsomt oppsving i Garmisch-Partenkirchen, hvor han også var best i kvalifiseringen. Jacobsen ledet etter førsteomgangen. Da hoppet han 135,5 meter og fikk 140,7 poeng.

Med 136,5 meter i finaleomgangen og 286 poeng totalt var seieren aldri truet.

Les også: Jacobsen imponerte i favorittbakken sin

– En drøm

– Det føles som en liten drøm. Jeg hadde gode hopp hjemme i Vikersund, men fikk det ikke helt ut i Oberstdorf. Dette håper jeg fortsetter, sa Jacobsen til Eurosport.

I 2006/07 vant Jacobsen den tysk østerrikske hoppuken sammenlagt. Nå kan veteranen igjen sørge for norsk jubel i den prestisjefylte firebakkersturneringen. 6,6 poeng skilte ned til toer Simon Ammann fra Sveits.

Sloveneren Peter Prevc ble treer med 276,9 poeng. Rune Velta imponerte med femteplass.

Firer sammenlagt

Stefan Kraft, som ble nummer seks torsdag, leder hoppuken sammenlagt etter to renn med 561,9 poeng. Prevc følger med 560,8, mens Michael Hayböck, sjuer torsdag, har 554,8 poeng. Jacobsen på fjerdeplass har 540,7 poeng. Velta er nummer ni i sammendraget med 520,8 poeng.

Anders Fannemel får det vanskelig i sammenlagtkampen etter 14.-plassen 1. nyttårsdag. 245,3 poeng var ikke nok til å henge med de aller beste.

Johann André Forfang, som slo ut tieren etter rennet i Oberstdorf, Damjan, ble nummer 19, mens formsvake Anders Bardal ble nummer 21. Phillip Sjøen ble nummer 23, mens Daniel André Tande endte på 34.-plass.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus