Stöckl måtte nullstille hodet

RESTART: Alexander Stöckl har nullstilt etter åpningsrennet i hoppuka og er klar for nye tak i Garmisch-Partenkirchen. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)
RESTART: Alexander Stöckl har nullstilt etter åpningsrennet i hoppuka og er klar for nye tak i Garmisch-Partenkirchen. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)

Landslagstrener Alexander Stöckl brukte en del tid på å få åpningsrennet i hoppuken ut av systemet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk nesten ett døgn før han startet med analysen av den norske innsatsen ved videostudier av mandagens hopping. Dermed kan han starte med blanke ark foran det tradisjonelle nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen 1. januar.

– Også jeg må bruke litt tid for å fordøye inntrykkene. Det er viktig å nullstille seg foran en ny konkurranse også for oss trenere, sier Alexander Stöckl til NTB.

Østerrikske Stöckl opplever en ny vår på det norske hopplandslaget. Laget består av en del eldre og rutinerte hoppere som Anders Bardal, Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Rune Velta. Phillip Sjøen, Johann Forfang og Daniel Tande representerer nykommerne og framtiden i norsk hoppsport.

– Det er kanskje første gang under min tid at vi har seks hoppere som tar seg videre til finalen i hoppuka. Jeg liker det nesten bedre å ha flere å spille på enn å ha en mann i toppen. Mitt mål framover er at Norge også kan ha flere utøvere på et høyt nivå slik som Østerrike, sier Stöckl, som har sin fortid som trener på hoppgymnaset i Stams.

Les også: Fannemel henger med tross sjetteplass

– Det begynner å virke, og Norge har klart å utvikle en del unge utøvere. Det er flere som har imponert meg og som har bra basisteknikk, sier Stöckl når NTB nevner navn som Joacim Ø. Bjøreng.

Stöckl er også klar over at det mangler veldig lite før etablerte utøvere som Anders Bardal og Anders Jacobsen skal lykkes igjen.

– Det er ikke mye som mangler. Det meste hopptekniske og fysiske er på plass. Det som mangler er at hopperne tør å stole på sin basis, og at de blir mer frie i hoppingen sin. Når det gjelder Bardal ser det bra ut under trening, men det blir litt for høy spenning i konkurranse. Det er veldig lite som skal til.

Personvernpolicy