Endelig løsnet det for Liverpool

Adam Lallana scoret to mål i Liverpools 4-1-seier over Swansea. (Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix)

Liverpool har slitt tungt med å finne nettmaskene ofte nok, men i 4-1-seieren mot Swansea knakk rødtrøyene koden.

Før mandagens storseier hadde Liverpool scoret fattige sju mål på sine ti siste seriekamper. Etter oppvisningen mot Swansea hadde manager Brendan Rodgers derimot mye å glede seg over.

Slik var kampen minutt for minutt

Ikke bare fikk Anfield-publikummet servert en sårt etterspurt målfest, men de kunne også se at det endelig klaffet for flere av klubbens kritiserte sommerkjøp.

Spesielt for Adam Lallana ble det en minneverdig kveld. Den offensive midtbanespilleren har trøblet med å kopiere suksessen som gjorde ham til en hit i Southampton, men mot Swansea puttet han to baller bak Lukasz Fabianski.

– Jeg synes gutta var fantastiske. Vi har ikke hatt mange gode prestasjoner denne sesonger, men forhåpentligvis kan dette være et vendepunkt for oss, sa Lallana til Sky Sports etter kampen.

– Det er alltid press når du kommer til en klubb som denne. Mulig forventningene etter forrige sesong kom som et sjokk på flere av spillerne som kom i sommer. Nå er vi i ferd med å bli et samspilt lag, la han til.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Tabbe

Etter at utskjelte Alberto Moreno hadde gitt vertene ledelsen før pause, kunne Lallana ut av ingenting gjøre 2-0 etter 51 minutter.

26-åringen utnyttet en enorm tabbe av Fabianski, som regel rett ga bort ballen til Lallana. Det måtte straffe seg for den polske målvakten og de walisiske gjestene.

Ti minutter senere satte Lallana inn 3-1 etter en kontring. Han ble satt opp etter et vakkert hælspark av en meget god Philippe Coutinho.

I mellomtiden hadde formsterke Gylfi Sigurdsson redusert for Swansea. Islendingen kunne enkelt gjøre 1-2 bare minuttet etter at Lallanas første fulltreffer.

Lekte seg

Utover i annen omgang struttet Liverpool av stor spilleglede. Swansea slet spesielt med å holde styr på Coutinho, som tidvis lekte seg og gjorde gjestene forsvarsspillere svimle. Mot sine gamle lagkamerater stusset Jonjo Shelvey ballen i eget nett da det gjensto 20 minutter igjen av kampen

For Liverpool var det klubbens fjerde hjemmeseier denne sesongen. Det var også rødtrøyenes annen seier på rad.

Etter halvspilt serie ligger Liverpool på åttendeplass. Det skiller fem poeng opp til Southampton på den viktige fjerdeplassen som gir mesterligakvalifisering. Samtidig tok Anfield-laget seg forbi Swansea på målforskjell.