Fannemel henger med tross sjetteplass

Anders Fannemel ble best av de norske i hoppukens åpningsrenn. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix).
Anders Fannemel ble best av de norske i hoppukens åpningsrenn. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix).

Åpningsrennet i hoppuka endte uten nordmenn på seierspallen. Men med Anders Fannemel på sjetteplass, er ikke sammenlagthåpet over ennå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østerrikerne slo til som lag for første gang denne sesongen, og Stefan Kraft tok sin første verdenscupseier. I sitt 50. verdenscuprenn sto Kraft endelig på toppen av pallen. Han slo landsmannen Michael Hayböck med 6,9 poeng.

Slovenske Peter Prevc tok tredjeplassen. Det var Østerrikes tolvte hoppukeseier i Oberstdorf.

– Ingen av våre hopp var 100 prosent perfekt. Så enkelt er det. Det var vanskelige og krevende forhold i første del av førstehoppet til Fannemel, og derfor ble avstanden for stor. Det andre hoppet var bra, og han hang absolutt med de andre, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Må har to perfekte hopp

– Mine landsmenn får til to perfekte hopp. Det er det det handler om. Hadde vi hatt det, hadde vi vært med og kjempet om seieren. Østerrikerne har flere hoppere som kommer, og det er ikke overraskende for meg at det er nye gutter som viser seg fram. Det er det vi også må jobbe knallhardt for å få til. Vi er på gang, men det er et godt stykke fram til det østerrikerne har fått til, sa Stöckl.

Norge hadde med samtlige seks hoppere til finaleomgangen. Fannemel sikret sjetteplassen med hopp på 128,5 og 131 meter. Hornindal-hopperen endte 21,2 poeng bak Kraft. Med ett poeng tok Hayböck fra Fannemel sammenlagtledelsen i verdenscupen.

– Jeg er ikke skuffet fordi jeg mister den gule trøya. Hadde jeg hoppet bedre så hadde jeg hoppet med den i Garmisch også, sa Fannemel.

– Jeg føler at jeg får til to bra skihopp. Jeg henger bra med og gjør jobben min. Det er muligheter til å ta igjen det tapte. Jeg har slått Kraft med 21 poeng tidligere i vinter og kan gjøre det igjen, sa 24-åringen.

Fire i fjor

I fjor ble Fannemel nummer fire i OL-bakken i Garmisch-Partenkirchen etter å ha skuffet stort i Oberstdorf. Nå ligger det igjen til rette for en ny revansj.

– I OL-bakken kan man bruke hoppkanten bedre. Jeg ser virkelig fram til nyttårshopprennet, sa hopperen fra Hornindal.

Phillip Sjøen gjorde seg slett ikke bort i sin hoppukedebut. 19-åringen var nest best av de norske og ble nummer 12. Han leverte hopp på 128,5 og 127 meter, som totalt ga ham 256,7 poeng. Unggutten klatret tre plasser fra førsteomgangen.

Anders Jacobsen kom med til hoppuken som sistemann i uttaket. Mandag fortsatte veteranen framgangen etter en stri sesongstart. Svev på 126,5 og 124,5 meter ga ham en 14.-plass.

Rune Velta var best av de norske i lørdagens kvalifisering. I hoppukeåpningen ble han nummer 16 etter å ha hoppet 125,5 og 121 meter.

For Anders Bardal klaffet det ikke. Fjorårets toer i Schattenberg-bakken skuffet med en 21.-plass. Trønderen landet på 122 og 124 meter. Johann André Forfang endte som nummer 28. 19-åringen hoppet 111 og 119,5 meter.

Personvernpolicy