Superomgang ga karrierebeste for Mowinckel

Ragnhild Mowinckel imponerte med 5.-plass i storslalåmrennet i Østerrike søndag. (Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB scanpix)

Ragnhild Mowinckel kjørte seg opp ni plasser i storslalåmfinalen og ble nummer fem i østerrikske Kühtai søndag. Det var hennes beste resultat i verdenscupen noensinne.

Fra før hadde Mowinckel en 8.-plass å skilte med fra storslalåmrennet i Beaver Creek for et drøyt år siden. Søndag gjorde hun 14.-plassen fra første omgang til skamme da hun aggressivt stupte ned bakken.

Mowinckel gjorde det faktisk svært spennende i en finaleomgang der hun kjørte inn til ledelse med 0,37 sekunder. Løper etter løper kom i mål bak den norske jenta.

Helt til fire alpinister gjensto.

Svensk jubel

De fire beste fra første omgang, som også hadde solide forsprang på 22-åringen fra Molde, kom alle foran i mål.

Debutseier i verdenscupen ble det for svenske Sara Hector. Hun slo veteranen Anna Fenninger med ni hundredels sekund, mens Mikaela Shiffrin tok tredjeplassen etter å ha ledet halvveis.

Mowinckel var bare 54 hundredeler bak vinneren. Før finaleomgangen hadde hun 1,08 sekund å kjøre inn.

Sterkt løp

Franske Adeline Baud hadde ledet lenge da Mowinckel spiste tid for hvert eneste passeringspunkt. Hun kjørte svært offensivt og nesten prikkfritt og hadde beste tid av samtlige i annen omgang.

Sterke alpinister som Tina Maze og Lara Gut måtte se seg slått, men til slutt kom det en kvartett som ble for sterk og ødela det norske håpet om en topplassering.

Nina Løseth kjørte seg opp tre plasser i finaleomgangen og ble nummer tolv. Hun gjorde en liten feil midtveis i løpet og tapte litt tid til de beste. I mål var hun 1,19 bak Hector.