Slutten kostet Jansrud dyrt

Kjetil Jansrud lyktes ikke i søndagens utforrenn i Italia. (Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / NTB scanpix)
Kjetil Jansrud lyktes ikke i søndagens utforrenn i Italia. (Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / NTB scanpix)

Kjetil Jansrud har vært vinterens store fartskonge, men fikk det ikke til å klaffe og endte utenfor topp ti i søndagens utfor i Santa Caterina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske verdenscuplederen fikk det ikke til å klaffe i Nord-Italia. En feil i siste tredel av bakken gjorde at han tapte mye tid og kjørte inn til en skuffende 17.-plass.

Jansrud endte dermed utenfor pallen i et fartsrenn for første gang denne sesongen. Tidligere i vinter hadde 29-åringen imponerende fire seirer og to annenplasser etter seks konkurranser i utfor og super-G.

Søndag var han i mål 1,35 sekunder bak den amerikanske vinneren Travis Ganong.

– Jeg følte jeg kjørte OK på toppen, men ikke mer enn det. Mot slutten gjorde jeg en feil som tvang meg til å justere litt, og da gikk tiden raskt. Jeg stolte ikke på meg selv og holdt ikke linja. Flyten var ikke der, sa Jansrud til NTB kort tid etter målgang.

Må kjøre prikkfritt

Ved første mellomtid ledet Jansrud med 26/100 sekund, men forspranget var så å si spist opp ved neste passering. Da var han foran med bare ett hundredel.

Så kom et par slag og feilen som kostet ham masse med tid. Ved nest siste mellomtid lå Jansrud bak med 1,24 sekunder.

Jansrud vil ikke være med på å kalle søndagens 17.-plass en nedtur. Han mener det er ørsmå detaljer som avgjør om man kjemper helt i toppen eller ikke.

– Du kan kanskje kalle det en nedtur, men det er den første feilen jeg har gjort (i fartsrenn) hittil i vinter. Men skal jeg vinne, har jeg ikke råd til å gjøre feil. Det må være opp mot perfekt kjøring.

Østerrikske Matthias Mayer tok annenplassen bak Ganong. Han endte 9/100 sekund bak vinnertiden, mens det italienske hjemmehåpet Dominik Paris ble nummer tre. Paris ble slått med 21 hundredeler.

Uvant bakke

Det var første gang Jansrud kjørte et renn i Santa Caterina. Tåke og snø gjorde at lørdagens utfortrening ble avlyst. Han fikk dermed kun én gjennomkjøring i oppladningen.

– Bakken er vanskelig. Jeg skulle gjerne ha kjørt den et par ganger til før rennet, men det er likt for alle, sier Jansrud.

På forhånd hadde han uttalt at toppen av løypa ga ham assosiasjoner til OL-bakken i Sotsji. mens partiene lenger ned minnet mer om Bormio.

Jansrud leder fortsatt verdenscupen sammenlagt. Det skiller 48 poeng ned til slalåm- og storslalåmspesialisten Marcel Hirscher. Nordmannen vet at han må levere topplasseringer i fartsgrenene om han skal holde østerrikeren bak seg.

– Skal du henge med i sammenlagtkampen, må du ta bra med poeng i hvert renn. Dette var ikke optimalt, men slikt jevner seg ut gjennom en sesong.

Neste utforrenn går i sveitsiske Wengen 16. januar. Innen den tid står slalåm og storslalåm på programmet i Zagreb og Bad Kleinkirchheim.

Personvernpolicy