Dæhli solgt til tyske Freiburg

Mats Møller Dæhli er solgt til den tyske Bundesligaklubben Freiburg. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Mats Møller Dæhli er solgt til den tyske Bundesligaklubben Freiburg. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Mats Møller Dæhli er klar for den tyske klubben Freiburg. 19-åringen forlater dermed walisiske Cardiff etter mindre enn ett år i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske Bundesligaklubben melder om overgangen på sin nettside . Overgangssummen skal være på rundt 23 millioner kroner. Det skriver Wales Online.

Freiburg ligger for tiden sist i den tyske toppserien, men det er bare fire poeng opp til en tiendeplass.

– Jeg kan ikke vente med å begynne å trene med klubben i januar, sier Dæhli.

Dæhli ble hentet til Cardiff fra Molde i januar i år, men etter at Solskjær fikk sparken tidligere i sesongen, fikk den lille teknikeren knapt spilletid.

Den norske landslagsspilleren sier han valgte Bundesligaklubben fordi det gir ham best mulighet til å utvikle seg videre.

– Det er derfor jeg er kommet til Freiburg. Dette er en god klubb som utvikler unge spillere. Bundesliga er en stor utfordring. Det vil bli tøft, men jeg gleder meg, sier han.

– Teknisk begavet

Dæhli var én av tre norske spillere Solskjær hentet til Cardiff i januar. Magnus Wolff Eikrem ble fristilt av klubben fredag, og alt tyder på at også Jo Inge Berget har spilt sin siste kamp for mesterskapsklubben.

Freiburgs sportssjef, Jochen Saier, er henrykt over at Dæhli har valgt å komme til den tyske klubben.

– Han er en spiller vi har fulgt i noen år. Derfor er vi veldig glade for at han bestemt seg for å komme hit. Vi har fått en teknisk begavet, smidig og offensiv spiller som vil bedre angrepet vårt. Selv om han bare er 19 år gammel, har han erfaring fra det norske landslaget og Premier League, sier Saier.

Sinne blant Cardiff-fansen

Dæhli var til stede da Freiburg spilte 2-2 mot Hannover søndag.

– Fansen og stemningen var glimrende. Jeg har allerede snakket med noen av mine nye kolleger, sier han.

19-åringen var svært populær blant store deler av fansen til Cardiff, og i sosiale medier får ledelsen i klubben gjennomgå, både for at de har solgt Dæhli og for at prisen er for lav.

Dæhli spilte for Manchester United og Molde før han gikk til Cardiff.

Personvernpolicy