Brækhus overveldet etter proff-ja

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske verdensmesteren Cecilia Brækhus kan endelig forsvare sine fire belter på hjemmebane. Tirsdag sa stortingsflertallet ja til proffboksing på norsk jord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Cecilia Brækhus

* Alder: 33 (28. september 1981)

* Yrke: Proffbokser

* Vektklasse: Weltervekt (66,7 kg)

* Høyde: 1,71 meter

* Vekt: 64,6 kg

* Proffkamper: Ubeseiret i 27 kamper (7 knockoutseirer)

* Trener: Otto Ramin

* Promotor: Nisse Sauerland

* Bosted: Berlin

* Verdensmester i WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization) og IBF (International Boxing Federation)

* Aktuell: Feiret opphevelsen av forbudet mot proffboksing i Stortinget tirsdag.

«The First Lady», Cecilia Brækhus, har VM-beltene i weltervekt i forbundene WBA, WBC, WBO og WPB.

– Dette er helt uvirkelig, og jeg er utrolig glad for at Høyre, Frp og Venstre sto på sitt helt til slutt, sa Brækhus til NTB.

Stortingsflertallet besto av regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og støttepartiet Venstre. Forslaget ble vedtatt med 54 mot 48 stemmer.

Hun hadde planlagt å følge debatten tidligere på dagen, men dukket først opp og fikk med seg avstemningen.

Les også: Viasat varsler Nordic Fight Night i Norge

Ikke kriminell

– Nå er jeg ikke kriminell lenger. Det har vært enn tung bør å ha over seg at man kunne blitt fengslet og omtalt som kriminell. Vi har hele tiden holdt ryggen rak, og dette er nesten som å bli renvasket, sa Brækhus.

– Jeg utrolig stolt over alle som har jobbet for dette. Jeg vil takke den største støttespilleren min, folket. Uten dem hadde aldri dette gått igjennom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan sette i gang

– Jeg har ikke tillatt teamet å jobbe med framtidig planer ennå. Nå er vi i mål og vi kan sette i gang. Jeg skal sørge for at dette blir en folkefest. Alle er invitert, også Arbeiderpartiet og SV, men de må kjøpe billetter selv, sa hun.

Forbudet ble innført i Norge i 1981, og med Stortingets opphevelse tirsdag er det nå kun Nord-Korea som ikke tillater proffboksing.

Boksepresident Odd Haktor Slåke hadde med seg kake for å feire at det 33 år lange forbudet mot proffboksing nå er over.

Vet ikke hvor

Cecilia Brækhus forsvarte sine belter i København for snart tre uker siden. Da skadet hun ankelen og kom til Stortinget på krykker.

– Om et par måneder er jeg på beina igjen. Om den første kampen ikke går i Norge spiller ingen rolle. Det er veldig vanskelig å svare på om hvor jeg vil bokse i Norge. Akkurat nå er jeg for overveldet, sa 33-åringen.