Chelsea-reservene leverte

André Schürrle har fått lite spilletid i høst, men tirsdag scoret han mål i Chelsea 3-1-seier over Sporting Lisboa i mesterligaen. (Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix).

John Obi Mikel scoret sitt første mesterligamål i karrieren da et reservepreget Chelsea slo Sporting Lisboa 3-1 i mesterligaen tirsdag.

Det er smått sensasjonelt hver gang Mikel scorer for Chelsea. Tirsdagens mål var bare hans femte totalt for blåtrøyene siden overgangen fra Lyn i 2006. Først forrige sesong nettet nigerianeren i Premier League for første gang.

Mikel kan ikke skryte på seg at målet var vakkert. Etter 56 minutter trillet han inn 3-1 etter at et frispark fra Cesc Fàbregas hadde blitt stusset videre. Det luktet offside av situasjonen, men dommer Svein Oddvar Moen lot det gå.

José Mourinho valgte å hvile flere nøkkelspillere til hjemmekampen. Verken kaptein John Terry, Eden Hazard eller Willian var med i troppen. Chelsea hadde likevel nok av kvalitet til å styre inn til en fortjent hjemmeseier.

Dermed er også Sporting ute av mesterligaen. Schalke vant sin bortekamp mot Maribor og tok 2.-plassen i gruppe G.

– Vi var konsentrerte og seriøse. Jeg synes synd på Sporting, for jeg skulle gjerne sett at de gikk videre, sa Mourinho til Sky Sports.

Straffe

Allerede etter sju minutter klosset Sporting-backen Ricardo Esgaio det til og sparket ned Filipe Luís innenfor egen 16-meter. Moen blåste helt korrekt for straffe, som Cesc Fàbregas trygt omsatte til 1-0. Spanjolen skjøt ballen midt i mål.

De portugisiske gjestene slet med å komme seg over den vonde starten, og åtte minutter senere ble oppgaven betydelig tyngre. På elegant vis avsluttet André Schürrle hardt til 2-0. Sporting-keeper Rui Patrício var på ballen, men ikke nok til å avverge målet.

Schürrle har fått lite spilletid for Chelsea denne sesongen. Ifølge Mourinho vil tyskeren få flere muligheter framover.

– Han er i planene mine når han er i toppform. Han må tilpasse seg Premier League bedre, sa Chelsea-manageren.

Sporting trillet mye ball på Stamford Bridge, men skapte lite før pause. Fem minutter ut i annen omgang sørget Jonathan Silva for spenning med sin 1-2-redusering. Argentineren snek ballen i nettmaskene etter et innlegg fra André Carrillo.

Ubeseiret

Siden Schalke vant 1-0 borte mot Maribor, var kun Sporting-seier i London godt nok om portugiserne skulle ta seg videre til åttedelsfinalen. Men håpet om en snuoperasjon brast da Mikel ga Chelsea 3-1.

For Chelsea betød ikke seieren noe annet enn at klubben gikk ubeseiret gjennom høstens gruppespill. Samtidig slo den tilbake etter helgens serietap for Newcastle.

Max Meyer ga Schalke målet tyskerne trengte for å utnytte Sportings tap på Stamford Bridge. Han avgjorde i Slovenia etter 62 minutter.

Schalke ble dermed gruppetoer med åtte poeng, ett foran Sporting Lisboa.

Seiersløse Maribor endte helt sist i gruppe G med sine tre poeng.