Meny

Sterk borteseier sendte City videre

Samir Nasri og Pablo Zabaleta scoret målene da Manchester City tok seg videre i mesterligaen på bekostning av Roma onsdag. (Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samir Nasris drømmescoring var alt Manchester City trengte. Og da Pablo Zabaleta trygget til 2-0 over Roma på bortegress kunne laget juble over avansement til cupspillet i mesterligaen.

Etter en times spill der et noe nervøst og skadeutsatt City manglet scoring, var det altså den delvis utskjelte franskmannen Nasri som skulle gjøre det for blåtrøyene.

– Manageren sa at vi skulle ta tiden vi trengte. Vi vant mot Bayern München i siste minutt, så vi visste at vi måtte være tålmodige. Skuddet mitt var viktig, men redningen Joe Hart gjorde på 1-0 var utrolig og hjalp oss til å overleve, lød Nasris beskjedne kommentar overfor UEFA.com.

Les også: Chelsea-reservene leverte

City var nær å ryke ut av gruppespillet i Fotball-Europas kremturnering for tredje gang på fire år, men Nasri visste råd da ingen av lagkameratene maktet å overliste Roma-keeper Morgan De Sanctis.

I et smart City-angrep fikk han rom utenfor Roma-boksen. Og da vingen hamret til fra 18 meter var De Sanctis sjanseløs. Ballen berørte så vidt Kostas Manolas før den smalt i stolpen og inn i nettmaskene.

Var nesten utslått

Seieren ble sikret uten de skadde stjernespillerne Sergio Agüero, Vincent Kompany og Yaya Touré. Driblefanten David Silva var tilbake som innbytter, men først etter at Nasri hadde hamret inn vinnermålet.

Utviklingen i mesterligaens gruppe E var smått utrolig. Alt måtte klaffe for City før de to siste kampene, og slik skulle det også gå.

* Først utlignet CSKA Moskva med siste spark på ballen og stjal ett poeng fra Roma på hjemmegress i femte runde – et perfekt resultat for City.

* Samme kveld lå de engelske mesterne under 1-2 hjemme for Bayern München og var i realiteten ute, men to Agüero-mål på tampen snudde det hele.

* Onsdag ville 0-0 sikre Roma sluttspill ettersom CSKA styrte mot tap i München. Men én berøring, ett skudd, ett mål fullførte Citys vanvittige snuoperasjon. Før Zabaleta strødde ekstra salt i vertenes sår.

Bayern-seier

Men det manglet ikke på spenning etter Nasris fulltreffer på Olympiastadion i den italienske hovedstaden. I det 72. minuttet headet Manolas i stolpen. På den påfølgende corneren ble Martín Demichelis redningsmann da han avverget Mattias Destros skudd like ved målstreken.

– Jeg mener at vi mistet sjansen vår de første 20 minuttene, da vi brente sjansene våre. Noen ganger treffer ballen stolpen og går inn, noen ganger treffer den stolpen og går ut. Sånn er fotballen, sa Roma-trener Rudi Garcia.

Det var ikke Romas kveld. Og heller ikke CSKAs. Russerne hadde plassert seg gunstig til tidligere i gruppespillet, men endte til slutt sist.

Bayern München vant 2-0 på hjemmegress, lagets femte seier i gruppe E. Thomas Müller satte mesterligarekord i den tyske klubben med sin 24. scoring i turneringen, før Sebastian Rode og Mario Götze trygget det hele.

Roma kan trøste seg med mer europacupfotball i europaligaen etter nyttår.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus