Meny

Kowalczyk: – De tar ting ut av sammenheng

MISFORSTÅTT: Den polske langrennstjerna Justyna Kowalczyk er ikke fornøyd med norske medier. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justyna Kowalczyk langer ut mot norske medier.

Mandag uttalte den polske langrennsstjernen Justyna Kowalczyk at den norske dominansen i skisporet er i ferd med å «drepe langrennssporten».

– Jeg er fortvilet over den norske dominansen, men samtidig beundrer jeg dette landets ressurser, som ingen er i nærheten av, fortalte hun i en kronikk i polske Gazeta.

Kowalczyk mente det knapt nok er mulig i det hele tatt å nærme seg Norge når det kommer til økonomiske ressurser.

Bakgrunn: Hjelmeset: – Kowalczyk har ikke peiling på hva hun snakker om

– Misforstått

Uttalelsene skapte store overskrifter i Norge og flere tidligere langrennsløpere rykket ut og avviste polakkens påstander om at den norske dominansen ødelegger sporten.

Nå rykker imidlertid Kowalczyk ut og forteller at hun føler seg misforstått.

– Jeg er veldig glad for at spaltene mine blir godt lest i Norge, men det ville vært bedre å lese dem i sin helhet, i stedet for å ta setninger ut av sammenheng, skriver Kowalczyk på sin Facebook-side.

NORSK DOMINANS: Den polske yndlingen Justyna Kowalczyk er lei av å se at de norske langrennsjentene dominerer. Foto: NTB scanpixNORSK DOMINANS: Den polske yndlingen Justyna Kowalczyk er lei av å se at de norske langrennsjentene dominerer. Foto: NTB scanpix

I innlegget skriver hun også at «Google Translate ikke er den beste måten», trolig et stikk til norske medier med mistanke om at norske journalister har benyttet seg av oversettelsesprogrammet når de har sitert henne.

VIL HA TILTAK: Jürg Capol vil ikke at den norske dominansen skal bli for stor og ønsker nye tiltak velkommen. Foto: NTB scanpixVIL HA TILTAK: Jürg Capol vil ikke at den norske dominansen skal bli for stor og ønsker nye tiltak velkommen. Foto: NTB scanpix

– Som svar kan jeg forsikre dere at resten av verden jobber like hardt (som Norge, journ. anm.) eller enda hardere, skriver Kowalczyk videre.

Les også: Kowalczyk: – Jeg er fortvilet over den norske dominansen

– Sammenliknes med Formel 1

Jürg Capol, direktør for nordiske grener i selskapet som håndterer TV-rettighetene på vegne av Det internasjonale skiforbundet (FIS), uttalte til NRK tirsdag at han vil hindre at den norske dominansen blir for stor.

Han foreslår blant annet å begrense pengebruken til de største nasjonene.

– Man kan sammenlikne med Formel 1. Der er det begrenset hvor mange dager man kan teste, hvor mange hjul man kan benytte i løpet av en konkurranse og hvor stort budsjett man kan ha, sier Capol.

Les også: – Bjørgen kan være verdens beste som 55-åring

– Skal avgjøres i løypa

Vegard Ulvang, leder i langrennskomiteen i FIS, varsler allerede nå at det trolig vil bli innført tiltak allerede neste vinter.

FIS ønsker å begrense antall personer som får tilgang til løypa før start, samtidig som løypene har begrenset åpningstid.

– Det er flere grunner til at vi gjør dette. Vi så på sprinten på Lillehammer i helga at konkurranseløypen gås mer enn 5000 ganger før konkurransen starter, og da er det ikke så mye løype igjen. Et annet punkt er at mange har sansen for at skirenn først og fremst skal avgjøres i løypa, ikke i smøreboden, sier han til NRK.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus