Meny

Blatter åpner for kollisjon mellom fotball-VM og OL

FIFA-president Sepp Blatter vil ikke lenger avvise at fotball-VM i 2022 kan legges slik at det kolliderer med vinter-OL. (Foto: Arnd Wiegmann, Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sepp Blatter, president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), åpner for at fotball-VM og OL i 2022 kan gå på samme tid, men sier han er imot det.

– Det er helt klart at jeg som medlem i Den internasjonale olympiske komité (IOK) vil være motstander av at fotball-VM arrangeres på samme tidspunkt som OL om åtte år. Det er et faktum, svarte Blatter da han ble spurt av insidethegames.biz om tanken om et VM i januar/februar 2022 er skrinlagt for godt.

Svaret han ga indikerer at den mektige FIFA-presidenten ser på seg selv som maktesløs dersom et slikt forslag skulle komme opp og bli vedtatt.

FIFA har antydet at VM i Qatar må spilles enten i november/desember eller i januar/februar. Hvis det siste alternativet blir valgt, blir det kollisjon og konflikt med vinteridrettsforbundene.

«Ingen vinnere»

IOK-president Thomas Bach sier at det ikke blir noen vinnere hvis internasjonal idrett stiller seg slik at OL og fotball-VM kolliderer i 2022.

– Det er i første rekke publikum over hele verden som vil tape på en kollisjon mellom to så store begivenheter. De må da dele oppmerksomheten sin mellom fotball-VM og OL, og det er ikke bra, hevder Bach.

Han sier at dette er dårlig også for noen av de store sponsorene som er felles for både IOK og FIFA.

– Det vil være helt håpløst å håndtere disse to storarrangementene på samme tid. Derfor vil det ikke bli noen vinnere om så skulle skje, mener IOK-presidenten.

Ikke sannsynlig

Insidethegames har vært i kontakt med noen av de største sponsorene, som Coca-Cola og Visa, og ingen av dem tror det er særlig sannsynlig med en kollisjon mellom fotball-VM og OL.

Årsaken til at det i det hele tatt er blitt en problemstilling er at det er altfor varmt i Qatar i juni og juli til å spille fotball på tiden da fotball-VM vanligvis blir arrangert. Det er nødvendig å endre tidspunktet hvis VM i det hele tatt skal kunne gå i Qatar.

Blatter, som vil trekke seg som fullverdig IOK-medlem i 2016, lovet i november i fjor at FIFA ikke ville legge VM til januar og februar. Den gangen sa han det ville vært totalt respektløst overfor den olympiske familien.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus