Meny

Rekord-Løke vil løfte Danmark av veien

Heidi Løke og Nora Mørk på pressetreff i håndball-EM onsdag. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heidi Løkes treningsøkter med kjæresten har gjort henne til et enda tøffere råskinn. Nå tar hun pene 160 kilo i knebøy og er klar for å slå Danmark i EM.

Løkes fysikk har skremt mange i flere sesonger. Nå er formen og kraften bedre enn noen gang tidligere. Hun har forbedret egne rekorder både i styrke og kondisjon i høst.

– Jeg orker mer og er sterkere enn før, sier Løke til NTB.

Det kan være dårlig nytt for Danmark før torsdagens EM-kamp. Skulle Norge vinne der, betyr det et langt steg mot semifinale.

Med fire poeng med videre til hovedrunden, mot Romania og Danmark med ett hver, vil de norske jentene ha et drømmeutgangspunkt.

Så vil kampene mot Ungarn, Russland og Spania avgjøre om det blir tur til Budapest og medaljekamper der.

Støtte

– Jeg trener veldig mye og også litt annerledes. Jeg trener mye med min kjæreste Bjørn, faktisk. Han har vist meg mange nye og bra øvelser. Jeg føler at jeg er blitt mye sterkere i beina og mer eksplosiv, sier Løke til NTB.

– Jeg vil gjerne utvikle meg, og da er det bra å få nye inspirasjoner. Jeg er en type som aldri blir fornøyd. Har jeg satt meg et mål om 80 kilo (12 kilo mer enn kroppsvekten hennes) i benkpress og oppnår det, så må jeg videre. Nå sikter jeg mot 85.

Dansk

Torsdag runder TV 2 trolig 1 million seere når naboduellen starter i beste sendetid. Thrillerkampene mot danskene har det vært mange av siden midten på 90-tallet.

– Jeg synes alltid det er gøy å spille landskamp, men det er noe spesielt mot Danmark. Det blir alltid jevne og tøffe kamper, sier Løke.

Men det er fordel Danmark nå. Danskene har vunnet fem av de seks siste oppgjørene.

– Historien betyr ikke noe. Vi er klare for å brette opp ermene og krige. Jeg har virkelig tro på at vi tar med oss fire poeng inn i hovedrunden, sier Heidi Løke.

Sju i den norske troppen spiller eller har spilt i Danmark: Løke, Silje Solberg, Ida Bjørndalen Karlsson, Ida Alstad, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Kari Aalvik Grimsbø og Emily Sando.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus