Meny

Lett match for Arsenal

Arsenal lekte seg mot Galatasaray og vant 4-1 i Istanbul. (Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal stilte svekket, men med Aaron Ramsey i scoringshumør kjørte laget over Galatasaray og vant 4-1 i mesterligaen tirsdag.

Siden Arsenal allerede var sikret avansement til åttedelsfinalen, valgte Arsène Wenger å hvile flere nøkkelspillere i siste gruppekamp. Med tøffe julekamper like rundt hjørnet, var det en forståelig avgjørelse.

Men selv om gjestene fra London troppet opp litt reservepreget, hadde de ingen problemer med å kneble Galatasaray. Arsenal gjorde nemlig kort prosess i Tyrkia.

Etter bare tre minutter smalt det fra Lukas Podolski. Tyskeren har fått minimalt med spilletid i høst, men tirsdag viste han seg tilliten verdig. På en utsøkt pasning fra Ramsey dunket Podolski knallhardt inn 1-0 fra spiss vinkel.

Les også: Juventus til sluttspill etter målløs hjemmekamp

Ramsey-suser

Bare minutter senere var Galatasaray svært nær en utligning, men Hakan Balta sleivet ballen til side for mål. Kort tid etterpå doblet Ramsey til 2-0 for Arsenal. Waliseren, som har slitt med å følge opp forrige sesongs målform, scoret på en ball fra Alex Oxlade-Chamberlain.

Men det er Ramseys 3-0-mål som vil bli husket fra tirsdagens mesterligakamper. På 30 meter fikk midtbanespilleren et supertreff og hamret inn sin annen scoring for kvelden. Det var første gang Ramsey gjorde en måldobbel i en mesterligakamp.

I annen omgang kom allerede utslåtte Galatasaray til et par sjanser, men fikk ikke nettsus før i det 88. minutt. Wesley Sneijder knallet et frispark elegant rett i krysset. På overtid gjorde Podolski som Ramsey og fullførte sin dobbel.

Dortmund gruppevinner

Arsenal kunne i teorien bli gruppevinner tirsdag, men var avhengig av Anderlecht-seier borte mot Borussia Dortmund. Den hjelpen fikk ikke «The Gunners», for Dortmund sikret førsteplassen med 1-1.

Ciro Immobile ga tyskerne ledelsen etter 58 minutter, men måtte se seieren glippe mot slutten. Aleksandar Mitrovic var mannen som utlignet for de belgiske gjestene. Det fikk uansett ingenting å si for Dortmund, som har slitt blytungt i Bundesliga denne sesongen.

Anderlecht går til europaligaen over jul, mens Galatasaray endte helt sist i gruppe D med sitt ene poeng.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus