Liverpool ute av mesterligaen

Fabian Frei scoret Basels mål da de avanserte i mesterligaen med 1-1 borte mot Liverpool. Foto: AP / NTB scanpix.

Liverpools sesong gikk fra vondt til verre tirsdag kveld. Da røk storklubben ut av mesterligaen etter bare 1-1 mot sveitsiske Basel på Anfield.

Basel tok ledelsen 1-0 gjennom Fabian Frei etter 25 minutter, men et nydelig frispark av kaptein Steven Gerrard da det var spilt 81 minutter ga hjemmelaget håp om avansement.

Målet brakte tankene tilbake til da Gerrard sendte Liverpool videre mot Olympiakos for ti år siden med scoring på overtid. Den sesongen vant klubben mesterligaen på mirakuløst vis, men det ble ingen ønskereprise tirsdag.

Etter utligningen var det klart for noen frenetiske sluttminutter, men Basel holdt unna og sikret avansement med uavgjort og ett poeng.

Blant annet testet Jordan Henderson Basels keeper med et kanonskudd, men alt i alt skapte hjemmelaget veldig lite.

– Vi fortjente ikke mer. Vi går ikke ut av turneringen på grunn av denne prestasjonen. Vi var ikke gode nok borte mot Basel (0-1 tap) og ga bort et idiotisk mål borte mot Ludogorets (2-2). Man bruker seks kamper på å kvalifisere seg, og vi har ikke vært gode nok, sa en skuffet Gerrard etter kampen.

Rødt kort

Liverpool spilte den siste halvtimen med ti mann etter at innbytter Lazar Markovic fikk rødt kort for å ha slengt en arm i ansiktet på Behrang Safari.

TV-bildene viste at kontakten i verste fall var minimal, men det var uansett en dum, og ikke minst unødvendig, handling av Markovic.

At Basel gikk videre var langt fra ufortjent. Det sveitsiske laget, som har skapt trøbbel for flere engelske lag i mesterligaen de siste årene, gikk fryktløst ut og satte Liverpool under press.

Etter 25 minutter tok de ledelsen da Frei klemte til på direkten fra utenfor sekstenmeteren. Ballen gikk knallhardt i hjørnet bak en sjanseløs Simon Mignolet.

Real vant igjen

Hjemmelaget skapte svært lite i første omgang, og i pausen tok manager Brendan Rodgers grep.

En meget svak Rickie Lambert måtte vike for Markovic, mens José Enrique ble erstattet av Alberto Moreno.

Markovic virket positiv etter byttet, men da kvarteret var spilt forsvant han ut med rødt kort.

I den andre kampen i gruppen slo Real Madrid lille Ludogorets 4-0. Den spanske giganten fikk med det full pott i gruppespillet med smått imponerende 16-2 i målforskjell. Cristiano Ronaldo scoret åpningsmålet på straffe og klatret opp på annenplass på scoringstoppen i mesterligaen med 72 nettkjenninger.

Dermed er det Real Madrid og Basel som går videre i mesterligaen, mens Liverpool må spille europaliga på nyåret.

Liverpool var tippet som tittelkandidat i Premier League før sesongen, men er allerede hektet av. Med tirsdagens exit fra mesterligaen kan ikke sesongen karakteriseres som annet enn en dundrende fiasko for manager Rodgers menn.