Meny

Håndballjentene kjørte over Ukraina

Norge-Ukraina. Silje Solberg mot Ukrania. Se sammendrag av kampen i denne videoen levert i samarbeid med TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge storspilte mot et tamt ukrainsk landslag i Håndball-EM for kvinner.

Det går mot håndballdrama av godt gammelt slag i EM torsdag. Norges 34-23 over Ukraina åpner for jackpotkamp mot Danmark.

Norsk triumf der betyr at veien mot semifinale langt på vei ligger åpen. Norge tok en komfortabel og langt fra imponerende seier over Ukraina tirsdag.

Ukrainerne ble tunge i pusten utover i andre omgang.

Nora Mørk fløy høyt i perioder før pause. Sanna Solberg hadde en bra aften. Hun tangerte sin scoringsrekord (seks mål) på landslaget. Venstrekant-kollega Camilla Herrem løp inn noen mål hun også.

Hjelp

Det som skjedde litt tidligere på kvelden ble den store bonusen. Danmark og Romania serverte nemlig Norge en gave. 29-29-utlikningen til Susan Thorp Thorsgaard i siste sekund, kan være gull verdt for de norske spillerne.

– Deilig at det er Danmark på torsdag. Det har vært klassikere i mange år. Nå må vi hvile ut og ha overskudd til kampen. Danskene kommer til å løpe helt vilt på oss, så vi vil ikke engang få tid til å juble når vi scorer. Vi blir nødt til å løpe hjem igjen, sa Herrem til NTB.

– Resultatet tidligere i dag kunne ikke ha vært mer perfekt for oss, la hun til.

Slår Norge Danmark torsdag samtidig som Romania ikke taper mot Ukraina, vil dette være poengtabellen som blir med til hovedrunden. Den er i så fall noe nær en bestilling av semifinale:

Norge 4
Danmark 1
Romania 1

Åpent

Etter de tre første spilledagene i EM, er tendensen klar: Dette blir et mesterskap der seks-sju lag er aktuelle for å ta tittelen.

Norge er med i den gruppen, men situasjonen er uforandret for laget til Thorir Hergeirsson. Det er et litt skjørt fundament denne gangen.

Skaden til Kari Aalvik Grimsbø var ikke bra. Den gjør at Silje Solberg langt på får alt ansvaret på keepersiden.

Reserven Emily Stang Sando slår nedenfra uten at noen kjenner særlig til henne. Det kan bikke begge veier, men Solberg er innstilt på å ta nesten all jobb i tiden som kommer. Det skjer i hennes tredje mesterskap. I de to første var hun meget lite på banen.

For Ukraina var dette trener Leonid Ratners neste siste kamp på benken. 76-åringen gir seg etter EM.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus