Meny

– Kowalczyk har ikke peiling på hva hun snakker om

OPPGITT: Odd-Bjørn Hjelmeset mener polske Justuyna Kowalczyk bommer kraftig når hun kritiserer Norge for å dominere grunnet overlegen økonomiske ressurser. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske vintersportutøverne markerte seg stort sist helg, og det fikk blant annet en polsk langrennsløper til å reagere kraftig. Til helgen venter en rekke nye muligheter.

Sist helg var det langrennsløperne som sto for de aller beste resultatene. Selv om det ikke er uvanlig at de norske er gode på denne tiden av året, er det delte meninger om hvor bra det er at nordmennene dominerer så totalt.

Martin Johnsrud Sundby og Marit Bjørgen sto igjen på toppen av pallen, og totalt sett sto de norske løperne bak 17 av 18 mulige pallplasser under minitouren på Lillehammer.

Toner ned norsk dominans

Til helgen er det nye sjanser i Davos. Lørdag står det 10- og 15 kilometer klassisk på programmet. Søndag er det sprint fri teknikk.

Landslagssjef Vidar Løfshus var naturlig nok høyt oppe etter suksessen på Lillehammer, men minner om at sesongen bare så vidt er startet.

– Jeg er sikker på at dette vil jevne seg ut etter hvert. Flere av de beste utlendingene var ikke i form i helgen, og når vi kommer til VM i Falun blir det mange nasjoner som kommer til å kjempe om medaljene, sa landslagssjef Vidar Løfshus.

– Du skal ikke lenger tilbake enn OL i Sotsji der vi hadde noen utfordrende dager, minnet Løfshus om.

Les også: Seiersvant Jansrud «snublet» i andre omgang

– Aner ikke hva hun prater om

Mandag uttalte den polske langrennsstjernen Justyna Kowalczyk at hun mener den norske dominansen er i ferd med å «drepe langrennssporten».

– Jeg er fortvilet over den norske dominansen, men samtidig beundrer jeg dette landets ressurser, som ingen er i nærheten av, fortalte hun videre.

Les mer om saken: Kowlaczyk: – Norge dreper langrennssporten

TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset mener Norge dominerer langrennsporten først og fremst fordi de norske utøverne trener best, ikke på grunn av bedre økonomiske forutsetninger.

– Akkurat der tror jeg ikke Kowalczyk har peiling på hva hun snakker om. Det er mange norske utøvere som reiser på høydeopphold og betaler av egen lomme, argumenterer Hjelmeset.

Les også: Bjørgen: – Ble nesten lei meg da jeg spurtslo Johaug

Bredde

Selv om langrenn sto fram med den beste bredden forrige helg, var det også utøvere fra en rekke andre idretter som viste seg fram:

* Emil André Ulsletten, Ståle Sandbech og Torgeir Bergrem tok tredobbelt i Big Air-konkurransen i snowboard i Kina.

* Kjetil Jansrud vant utfor og ble nummer to i super-G i verdenscupen i Beaver Creek i USA.

* Emil Hegle Svendsen vant normalkonkurransen (onsdag) og tok 3.-plassen i jaktstarten under skiskytternes verdenscupkonkurranser i Östersund.

* Skiskytteren Tiril Eckhoff tok sin første verdenscupseier under sprinten i Östersund.

* Mikko Kokslien vant søndagens kombinert i Lillehammer. Jan Schmid ble nummer tre i lørdagens verdenscuprenn samme sted.

* Anders Fannemel hoppet ned til 2.-plass i lørdagens verdenscuprenn i Lillehammer.

* Sverre Lunde Pedersen ble nummer to på 1500 meter og Espen Aarnes Hvammen nummer to på 500 meter i verdenscupen i skøyter.

Fullt program

I tillegg til langrenn i Davos blir det konkurrert blant annet på følgende steder i helgen:

* Verdenscup alpint slalåm og storslalåm i Åre (flyttet fra Val d'Isere).

* Verdenscup skiskyting i Hochfilzen, Østerrike

* Verdenscup hopp i Nizjnij Tagil, Russland.

Det er ingen konkurranser i kombinert til helgen. De skal først i aksjon i Ramsau neste helg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus