Meny

Van Persie skjøt United til 3.-plass

Robin van Persies tomålsshow sendte Manchester United opp på tredjeplassen i Premier League mandag. Se sammendrag av kampen her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To fulltreffere av Robin van Persie sikret Manchester United en sterk 2-1-seier over Southampton på bortebane i Premier League mandag.

Så høyt har ikke storlaget vært i ligaen siden 2. runde i forrige sesong, altså for nesten halvannet år siden. Kun Chelsea og byrival City er foran United etter mandagens kamp.

Seieren var lagets femte strake og kom på en dag der United ikke var på sitt beste. Den siste tidens poengfangst, samt at spillere begynner å komme tilbake fra skader, gjør at det ser lyst ut for Louis van Gaal og hans menn.

– Det var tøft. Vi var slurvete til tider, men vi klarte det. Det er fem seirer på rad, og den eneste veien er oppover, slo van Persie fast.

I Southampton var han mannen bak det som ble en noe ufortjent seier. Van Persie sendte United i føringen i det 12. minuttet og dukket opp på ekte måljegervis da han ordnet 2-1 og seier 20 minutter før slutt.

Blundere

Mellom nederlenderens scoringer hadde Saints-spissen Graziano Pellè funnet veien til målet etter åtte kamper uten nettkjenning. Han hamret ballen i mål via et United-bein etter en halvtimes spill.

Scoringen kom etter at Marouane Fellaini hadde mistet ballen på klønete vis. Shane Long kunne slå inn til Dusan Tadic. Hans forsøk ble blokkert, men ballen landet perfekt for Pellè.

Også van Persies 1-0-mål kom etter en grov feil. Southampton-kaptein José Fonte ga bort ballen med et elendig forsøk på tilbakespill og ble straffet hardt. United-spissen var våken og trillet ballen mellom beina på Fraser Forster.

– Tapte mot oss selv

Det var Southampton som hadde overtaket i hjemmekampen etter Pellès utligning. Laget skapte en rekke sjanser, men hadde ikke tur foran mål. Og som vanlig vartet United-keeper David de Gea opp med en rekke klasseredninger.

– Vi spilte angrepsfotball og prøvde å presse dem. Vi fortjente mer, men på dette nivået ligger forskjellen i hvordan du takler motstanderens feil, sa Southampton-manager Ronald Koeman, som ikke bare ytret ros til egne elever:

– Vi hadde flere sjanser, spilte bedre og hadde mer ballbesittelse. Jeg sa til guttene at «vi tapte ikke mot United, vi tapte mot oss selv», forklarte han ifølge BBC.

Effektivt

Også det første kvarteret etter hvilen ble United fortsatt presset bakpå, men derfra åpnet kampen seg mer opp. Det ga også gjestene muligheter, og én av dem ble utnyttet til fulle av van Persie.

Wayne Rooney slo den strålende dødballen tvers over Southamptons 16-meter, og ingen hadde husket å markere hans spisskollega. Dermed kunne van Persie prikke inn seieren ved bakre stolpe.

Mens United gjorde et byks på tabellen, ligger Southampton to poeng bak på 5.-plass. Mellom dem ligger formsterke West Ham.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus