Meny

Jansrud misfornøyd med andre omgang

Kjetil Jansrud ble nummer 15 i søndagens storslalåm i Beaver Creek. Foto: Chris Humphreys (USA TODAY Sports)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud nærmer seg de beste i storslalåm etter en oppløftende første omgang i Beaver Creek, men likte ikke å miste verdifulle verdenscuppoeng.

Jansrud fortsatte den imponerende kjøringen i Nord-Amerika i den første omgangen av søndagens storslalåm.

– Første omgang var bra, men jeg ble kanskje litt temposvak på slutten, sa Jansrud til NTB etter rennet.

27-åringen så ut til å kunne følge opp de tidligere seirerne i fartsdisiplinene og 2.-plassen fra lørdagens super-G, men i annen omgang sa det stopp.

– Jeg følte det gikk bedre i annen omgang enn i første, men jeg klarte ikke å følge tempoet til de beste, sa Jansrud.

Slo gjennom i storslalåm

Det var nettopp i storslalåm Vinstra-mannen slo igjennom for alvor. I 2010 tok han sølv under OL i Vancouver i disiplinen. De siste årene har han satset mer på fartsøvelsene, men søndagens første omgang var et tegn på at det ikke er langt igjen før Jansrud kan hamle opp med de beste storslalåmkjørerne.

– Det skal ikke så mye til, men det er vanskelig å stabilisere seg. Jeg er ikke fornøyd med å falle fra 6. plass til 15.-plass.

Les også: Seiersrekken stoppet for Jansrud

Han tok likevel verdifulle poeng i sammenlagtcupen i alpint. Totalt har han 412 poeng, som gjør at han leder med 172 poeng på toer Marcel Hirscher.

– Jeg tar med meg de poengene jeg kan få, men samtidig vil jeg heller ha 50 poeng, påpekte Jansrud.

Haugen beste nordmann

Leif Kristian Haugen gjorde et kjempeløp i finaleomgangen frem til de siste portene. En liten feil av 27-åringen ødela for en plassering helt i toppen. Han ble likevel beste nordmann på 12.-plass, 1,42 bak amerikanske Ted Ligety.

– Det var en dårlig norsk dag, sa Jansrud.

I første omgang suste Kristoffersen inn til en 7.-plass, og i finalen kom han godt i gang. Romerikingen ledet på de to første passeringene, men frem til neste punkt gjorde han en stor bom og ødela løpet sitt. Han var svært misfornøyd over å bli nummer 27.

– Det var skit dårlig. Utrolig unødvendig, sa Kristoffersen til NTB.

Vant på hjemmebane

Amerikanske Ted Ligety lå 0,65 bak etter første omgang. Strålende kjøring i annen omgang ga amerikaneren seier på hjemmebane til ellevill jubel fra det amerikanske publikummet.

30-åringen vant foran franske Alexis Pinturault med 18/100 sekund. Østerrikske Marcel Hirscher ble nummer tre, 60 hundredeler bak.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus