Messi-hattrick i knusende Barcelona-seier

Bilder: TV 2

Barcelona var suverene i byderbyet mot Espanyol søndag. Stjernespiller Lionel Messi var en sterk bidragsyter med hattrick i 5-1-seieren.

Det var Espanyol som startet derbyet best. Sergio Garcia scoret det første målet etter 13 minutter. Ledelsen så ut til å holde seg til pause, men Messi ville det annerledes.

Den lille ballmagikeren sikret Barcelona et viktig mål og et psykologisk overtak da han utlignet i der 45. minutt. Trener Luis Enrique var avhengig av seier for å holde følge med erkerival Real Madrid i toppen.

– Da vi slapp inn, kom tvilen og vi fikk ikke noe sluttprodukt i spillet vårt. Nøkkelen kom med målet rett før pause og etter det var alt mye enklere, sa Enrique.

Espanyol sjanseløse

Kun fem minutter etter hvilen var Messi på farten igjen og sendte Barcelona i ledelsen. Tre minutter senere stanget midtstopper Gerard Pique hjemmelaget to foran.

Espanyol hadde lite å stille opp med utover i annen omgang. Pedro økte til 4-1 da det gjensto 13 minutter, mens Messi fullbyrdet sitt hattrick og fastsatte sluttresultatet til 5-1 fem minutter senere.

Argentineren ønsket ikke å være noe dårligere enn La Ligas andre store profil, Cristiano Ronaldo, som lørdag scoret sitt 23. hat trick for Real Madrid i 3-0-seieren over Celta.

Moyes på jorda

David Moyes åpnet sin Real Sociedad-karriere med uavgjort mot Deportivo Coruna og seier mot Elche. Søndag fikk han det tøft mot formlaget Villareal.

Skotten og hans spanske lag kollapset fullstendig etter en målløs første omgang. De tapte til slutt 4-0 på bortebane.

– Det kunne har vært enda verre siden vi gjorde alvorlige feil, sa Moyes.

Sevilla har heng på 3.-plasserte Atlético Madrid med sin 1-0-seier borte mot Rayo Vallecano. Carlos Bacca ble matchvinner da han scoret etter åtte minutter.

Valencia måtte på sin side skuffet innse at det er en luke opp til toppen. I noen dramatiske sluttminutter borte mot bunnlaget Granada sendte Álvaro Negredo gjestene i ledelsen etter 83 minutter. Tre minutter senere pådro Valencias Paco Alcacer seg rødt kort, og tre minutter etterpå ble det suksess for Granada da Isaac Success utlignet for vertene.