Meny

Nok en gang bare nesten for Fannemel

Anders Fannemel ble nummer seks i søndagens hopprenn i Lillehammer. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Fannemel var veldig skuffet over søndagens avlysning av finaleomgangen i Lysgårdsbakken. Han endte på en hederlig 6.-plass som beste norske.

– Jeg er skuffet over at vi ikke fikk hoppet to hopp. Med en omgang til så tror jeg at det hadde jevnet seg mer ut. Jeg er ganske sikker på at jeg i hvert fall hadde tatt en pallplassering, sa Anders Fannemel til NTB.

Lørdag gikk han glipp av sin første verdenscupseier på grunn av at landslagstrener Alexander Stöckl unnlot å gå ned en avsats i finalehoppet.

Søndag valgte Stöckl å gå ned en avsats, men det ble nok en gang stang ut.

Null vind

– Det var null vind da jeg kom ut over kulen, og da ble det for tungt dessverre. Det er slik som skjer når det er utendørsidrett vi driver med, sa Fannemel.

– Jeg valgte å gå ned en avsats denne gangen, og hadde han hatt de samme forholdene som hopperne hadde før ham (Koudelka og Hayböck) så hadde han landet på 150 meter, forklarte Stöckl.

– Også jeg er skuffet over at det ikke ble noen finaleomgang, for jeg tror vi kunne hatt en mann på pallen i dag også. Men for all del, de fortjener å stå der de som havnet på pallen i dag, sa østerrikeren.

Anders Bardal havnet på plassen bak Fannemel og tok sin annen syvendeplass i Lillehammer denne helgen. Mellom de to nordmennene skilte det 1,2 poeng.

Fannemel, som ble nummer to lørdag, landet på 131 meter, men ble belønnet for svake vindforhold. Med 146,5 poeng var det 2,9 poeng som skilte opp til en plass på pallen for hopperen fra Hornindal.

Bardal landet på 137,5 meter. Steinkjer-hopperen fikk 145,3 poeng for prestasjonen.

Vant gjorde tsjekkiske Roman Koudelka (153,9 poeng) etter et hopp på 140 meter. Det var hans annen verdenscupseier denne sesongen. Før de to seirene denne sesongen hadde ikke Tsjekkia vunnet på ni år. Han fikk med seg slovenske Peter Prevc (139 meter) og østerrikeren Michael Hayböck (141,5) på pallen.

Forsinkelser

Søndagens renn, til tross for at man bare fikk gjennomført en omgang, bar også preg av å bli en langdryg affære. Kraftig vind gjorde at første omgang ble utsatt i nær tre kvarter etter at kun seks hoppere hadde vært utfor.

Rune Velta (126,5 meter) var tredje nordmann som fikk verdenscuppoeng søndag. Han endte på 23.-plass etter et hopp på 126,5 meter.

Totalt seks nordmenn deltok i søndagens renn. Joachim Hauer (36.-plass), Andreas Stjernen (39.-plass) og Tom Hilde (42.-plass) hadde ikke fått deltatt om finaleomgangen hadde blitt noe av.

Neste renn i verdenscup går i russiske Nizjnij Tagil til helgen. En bakke som Fannemel mener også bør passe ham bra. Mandag blir det klart hvem som skal dra til Russland av de norske hopperne.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus