Meny

Bjørgen ble nesten lei seg over spurtseieren

Marit Bjørgen vant damenes 10 km i spurtoppgjør mot Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var nesten ekkelt å klinke til på oppløpet mot Therese, sa Marit Bjørgen etter sin 68. verdenscupseier.

Therese Johaug var igjen den klart beste i sporet og tok igjen 32 sekunder på Bjørgen under den 10 kilometer lange klassiske jaktstarten i minitouren i Lillehammer søndag.

For tiden er Johaug i klart bedre klassiskform enn Bjørgen, og Bjørgen tok det lengste steget mot seieren i minitouren gjennom en god sprint fredag.

– Jeg er nesten litt lei meg for at jeg tok henne i spurten siden Therese er veldig sterk for tiden, men slik er idretten, sa Bjørgen.

Selv om Bjørgen ikke var best i de to siste etappene i minitouren var det likevel hun som tok verdenscupseieren. 34-åringen har vunnet alle de tre verdenscuprennene som er gått så langt i sesongen.

Men i toppslag har hun så langt ikke følt seg.

Best i sprint

Verdens mestvinnende kvinnelige langrennsløper var totalt sett fornøyd med helgen i Lillehammer, og mest fornøyd var hun med fredagens sprint. Lørdag ble hun slått med 0,3 av Johaug på 5 km fri teknikk. Søndag var Johaug over halvminuttet bedre enn Bjørgen. Det var ti sekunder mindre avstand enn da Johaug vant den tilsvarende distansen i Kuusamo sist helg.

– Sprinten ble kanskje min beste distanse. I dag var jeg sliten etter to harde løp. Forhåpentlig blir det litt bedre i Davos til helgen. Jeg kjenner at jeg mangler det lille ekstra, sa Bjørgen.

Også i Davos er det 10 kilometer klassisk på programmet.

Johaug stiller i Davos som storfavoritt basert på det som er skjedd hittil i sesongen.

Samle overskudd

De norske landslagsløperne skal trene i italienske Livigno fram mot rennene i Davos. Der er det snø. I Davos er det ikke nok snø til at løperne kan trene.

– Hva skal du gjøre for om mulig å nærme deg Therese i Davos?

– Jeg mangler litt overskudd, og spesielt gjorde jeg det i dag. Hvis jeg får samlet meg opp litt mer overskudd, så håper og tror jeg at kroppen blir litt lettere, mente Bjørgen.

Søndag brukte Johaug 8,1 kilometer på å ta igjen Bjørgen. Da var det igjen 200 meter av den siste bakken.

– Jeg tror nok at Therese tok igjen Marit på det mest gunstige tidspunktet for Marits del. Da ble slik hadde jeg en anelse om at Marit ville ta det i spurten, sa landslagstrener Egil Kristiansen.

– Jeg hørte at Therese var 13 sekunder bak meg i bunnen av den bakken. Da sparte jeg litt krefter for å ha igjen litt til spurten, sa Marit Bjørgen.

Slik kalles rutine. Uten den rutinen ville nok Therese Johaug ha avgjort søndagens minitour.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus