Carlsen tok avspark på Ronaldos rekordkveld

TOK AVSPARKET: Magnus Carlsen sparket i gang Real Madrids kamp mot Celta lørdag kveld. Foto: Andrea Comas / Reuters / NTB scanpix.

For annen gang på et år fikk sjakkverdensmester Magnus Carlsen lørdag ta avspark for sitt favorittlag Real Madrid. Så tok Cristiano Ronaldo over showet mot Celta.

Carlsen tok også i fjor avspark på Santiago Bernabéu som nybakt verdensmester. Lørdag var nordmannen tilbake etter å ha sikret seg VM-tittelen med ny seier over indiske Vishy Anand.

Ikledd Real Madrid-drakt med «Magnus» og draktnummer 1 vandret han ut til midtsirkelen for å sparke i gang kampen mot Celta.

Deretter tok han plass på tribunen. Derfra fikk han se Cristiano Ronaldo komme nær en drømmescoring da et utsøkt brassespark traff tverrliggeren.

Hattrick

Samme mann kom i fokus etter 35 minutter. På vei inn i feltet var en Celta-spiller borti Ronaldos overarm. Portugiseren falt lett i bakken, men fikk straffesparket han ønsket seg. Fra ellevemeteren satte han selv inn 1-0.

Ronaldo gjorde også sitt annet mål for kvelden da han kontant satte en volley i mål etter 65 minutter. Og ni minutter før slutt var hattricket i boks. Han lurte seg fri på bakre stolpe og satte enkelt ballen i mål etter innlegg fra Marcelo.

Det var hans 23. mål på 13 seriekamper denne sesongen, og hans 200. seriemål totalt for Real Madrid. Ronaldo er samtidig oppe i 23 hattrick i serien for den spanske hovedstadsklubben. Det er ny La Liga-rekord.

– Statistikkene hans er elleville. Det er en ære å være i Real Madrid sammen med en spiller som ham. Du må finne opp nye ord for å beskrive ham. Han slår alle rekorder og er kanskje i sin beste form noensinne, sa Real Madrid-backen Sergio Ramos etter kampen.

– Det er en stor fordel å ha en spiller som Cristiano i laget. Han spiller veldig bra for tiden. Motivasjonen og fysikken hans har aldri vært bedre, tilføyde Real-trener Carlo Ancelotti.

Med seier 3-0 noterte Real Madrid seg for sin 18. strake seier i serie, cup og mesterliga. Det er en tangering av Barcelonas spanske rekord.

Holder følge

Tidligere lørdag tok også Atlético Madrid en oppskriftsmessig seier. Borte mot Elche satte José Gimenez inn 1-0 etter 16 minutter spill for de regjerende mesterne.

Like etter pause doblet Mario Mandzukic ledelsen. 2-0 ble også sluttresultatet. Dermed er avstanden til byrival Real fortsatt fire poeng.

For Cordoba kom sesongens første seier etter opprykket i mai. I forsøk nummer 14 kunne laget endelig juble for en trepoenger da laget spilte mot Athletic Bilbao på bortebane.

Nabil Ghilas satte inn kampens eneste mål etter 23 minutter, og sørget for at det kun er målforskjellen som holder laget under nedrykksstreken.